18. ledna 2013 • 15:30

Nejdřív vánice, pak jasno, bylo to veselý! smála se stříbrná Sudová

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší výsledek českého lyžaře v sezoně vybojovala boulařka Nikola Sudová. V závodě Světového poháru na 236 metrů dlouhé trati olympijské sjezdovky Wilderness v Lake Placid předvedla své divoké kousky. A skončila druhá.



Sudová postoupila do dvanáctičlenného semifinále jako jediná Evropanka z osmého místa. Tady už byla čtvrtá, ale v šestičlenném finále ji porazila už pouze Američanka Hannah Kearneyová, dominátorka loňské sezony a olympijská vítězka, která se vrátila po těžkém zranění.

„Bylo to veselý,“ smála se Sudová, která závodila v obtížných podmínkách. „Ráno vánice, chumelenice, mínus dva, pak se vyjasnilo, později až mínus patnáct. Málo sněhu, ledový a tvrdý. Moje klasická kvalda, pomalá, ale byla jsem ráda za osmé místo. Nejlepší byla semifinálová jízda, to jsem šla ze čtvrtého.“

Sudová předvedla helikoptéru s roznožkou a backflip s krosem, ke dvojité helikoptéře, o níž uvažovala, se neodhodlala.

„Podle podmínek jsme nechtěli riskovat. Včera vypsali odměnu za nejlepší skok tisíc dolarů na poslední chvíli, byla jsem trochu nahlodaná. Ale nestálo by za to,“ vysvětlila na webu svého Vittore teamu.

Ve finále Sudová zajela druhý nejrychlejší čas, zato další z favoritek Justine Dufourová-Lapointeová vůbec nedokončila.

„Nebylo to super, ale dvě holky to pokazily. Celý to bylo hodně nasekaný, hodně soupeřek chybovalo, ty, od nichž by se to nečekalo. Už v kvalifikaci Heather McPhie, trojka i pětka. Američanky byly asi přemotivovaný,“ mínila Sudová.

Po deseti měsících ve světovém poháru a přesně po roce přímo v individuálním závodě slaví závodnice Dukly Liberec druhé místo. Druhá je již posedmé, vyhrát dokázala dvakrát.

Druhá česká reprezentantka Tereza Vaculíková skončila sedmadvacátá. Poprvé po operaci křížových vazů se na světové scéně ukázala i Sudové tréninková partnerka Kristýna Hynková, skončila na 38. místě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud