5. února 2013 • 19:40

Ošklivý pád Vonnové! Sjezdařskou favoritku odvážel vrtulník

Autor: bb, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | VIDEO | Pro americkou sjezdařku Lindsey Vonnovou skončilo nejen mistrovství světa ve Schladmingu, ale i celá letošní sezona. V super-G, jehož start se odkládal o tři a půl hodiny a jeho průběh byl ještě zdržen zraněním jednoho z pracovníků na trati, jedna z favoritek ošklivě upadla při dopadu skoku. Američanka si přetrhla vazy v pravém koleně a zlomila hlavici holenní kosti. Sezona pro ni skončila.



Vonnová se hodně snažila předčít v tu chvíli vedoucí Slovinku Tinu Mazeovou, ale na doskoku se její pravé koleno prolomilo dovnitř. Olympijská vítězka se pak kus kutálela po trati, kde zůstala nehybně ležet.

„Myslím, že šampionát pro ni skončil a bude se nějakou dobu zotavovat,“ říkala ještě před blíže specifikovaným zraněním v komentáři Eurosportu někdejší kanadská lyžařka Britt Janyková.

Král sjezdu v Kitzbühelu Didier Cuche dodával: „Místo jejího dopadu je skoro rovné, je otázka, zda byl sníh moc měkký, nebo jestli udělala chybu. Každopádně tohle nevypadá jako modřina.“


Vonnovou, jež prožila nepříjemný šampionát plný zdravotních problémů už před dvěma lety v Garmisch-Partenkirchenu, odvezl vrtulník do nemocnice. Závod pak pokračoval, přestože se nad tratí víc a víc stmívalo. Němka Maria Höflová-Rieschová po problémech vyjela z trati.

Skončila i Rakušanka Anna Fenningerová. Američanka Julia Mancusová se sice dostala na třetí místo, ale rozhodnutí v závodě pokračovat (a vůbec ho tak pozdě odstartovat) jistě vyvolá vlnu reakcí.

Kvůli mlze byl závod nakonec předčasně ukončen, ale jelikož odstartovalo dostatečné množství závodnic, výsledky platí. První zlato si tak připsala královna sezony Tina Mazeová, stříbro má Švýcarka Lara Gutová, bronz bere Američanka Julia Mancusová.

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování ve Schladmingu:

Ženy - superobří slalom:
1. Mazeová (Slovin.) 1:35,39, 2. Gutová (Švýc.) -0,38, 3. Mancusová (USA) -0,52, 4. Goggiaová (It.) -0,57, 5. Suterová (Švýc.) -0,86, 6. Štuhecová (Slovin.) -0,89, 7. Merighettiová (It.) -0,93, 8. Rebensburgová (Něm.) -0,94, 9. Fischbacherová (Rak.) -1,01, 10. Gisinová (Švýc.) -1,18, ...25. Křížová (ČR) -2,83.

Americká sjezdařka Lindsey Vonnová spadla při úvodní disciplíně na lyžařském mistrovství světa, ze sjezdovky ji musela odvážet helikoptéra
Americká sjezdařka Lindsey Vonnová spadla při úvodní disciplíně na lyžařském mistrovství světa, ze sjezdovky ji musela odvážet helikoptéra

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud