12. února 2013 • 21:45

Vrátím se, vzkazuje Vonnová. Přiletěl pro ni Tigerův tryskáč

Autor: tem
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lindsey Vonnová, nejlepší lyžařka posledních let, má za sebou operaci pravého kolena. „Úspěch! Operace proběhla dobře a už se zotavuji doma ve Vailu po boku své rodiny,“ napsala na svůj Twitter k fotografii z nemocnice. Teď ji čeká náročná rehabilitace. „Udělá všechno, co bude v jejích silách, aby se k závodění vrátila co nejdříve,“ řekl týmový lékař amerických lyžařek William Sterett.



Americká lyžařka Vonnová se zranila 5. února, když upadla při dopadu skoku v super-G na mistrovství světa v rakouském Schladmingu. Při strašidelně vypadajícím pádu si přetrhla dva vazy v pravém koleni a zlomila si hlavici holenní kosti.

Operaci podstoupila o pět dní později v nemocnici ve Vailu v americkém Coloradu, kam z Rakouska přiletěla soukromým tryskáčem. Ten má podle serveru TMZ.com patřit golfistovi Tigeru Woodsovi. Právě s někdejší golfovou jedničkou je v posledních měsících Vonnová spojována. Přestože se o jejich vztahu spekuluje už od loňského listopadu, ani jeden z nich jej dosud nepotvrdil.

VIDEO: Ošklivý pád Lindsey Vonnové ve Schladmingu

Osmadvacetiletá Vonnová se pravděpodobně bude chtít k závodění vrátit do konce listopadu, kdy začíná nová sezona Světového poháru. Odhodlání jí nechybí. „Bude to dlouhá a těžká cesta zpět, ale vrátím se!“ napsala na sociální síti Twitter.

Podle lékaře americké reprezentace Williama Steretta, který Vonnovou operoval, bude potřeba začít s rehabilitací opatrně a pozvolna, zejména kvůli poranění vnitřního postranního vazu. „Její zranění bylo trochu neobvyklé,“ uvedl. „Přetržení předního křížového vazu je typické a vývoj léčby je poměrně předvídatelný. Lindseyino zranění zkomplikovalo vážné poranění vnitřního postranního vazu,“ vysvětlil.

O motivaci Vonnové nemá lékař obavy. „Upřímně se domnívám, v prvních měsících budu muset Lindsey spíše přitáhnout otěže, než abych ji musel do rehabilitace tlačit,“ tvrdí Sterett. „Přes to, co se jí stalo, zůstává plná optimismu. Je velmi cílevědomá a o příštích dvou letech má jasnou představu,“ pochválil čtyřnásobnou vítězku Světového poháru.

Soupeřka Vonnové Tina Mazeová krátce poté, co viděla ošklivý pád své soupeřky
Soupeřka Vonnové Tina Mazeová krátce poté, co viděla ošklivý pád své soupeřky

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud