Martin Hašek
25. února 2013 • 17:06

Skokani jako Kiki a Maki: Matura blokoval na sněhu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ITÁLIE | Klid před dalšími boji na světovém šampionátu ve Val di Fiemme si čeští skokané na lyžích dnes zpestřili zápasem ve volejbale. Protože ale na mistrovství světa nemají k dispozici tělocvičnu, postavili kurt na sněhu hned přede dveřmi svého penzionu.



Plážový volejbal patří k nejpopulárnější olympijským sportům, skokani na lyžích se ale s jemným pískem jako nejpopulárnější česká dvojice Markéta Sluková (a Kristýna Kolocová alias Kiki a Maki hned tak nesetkají.

Před závody na velkém můstku si ale zahráli na sněhu. Kurt vytyčili před penzionem Genzianella v městečku Ziano di Fiemme, kde během šampionátu bydlí. „Většinou využíváme při závodech tělocvičen, ale improvizace tohohle stylu se taky občas najde,“ říká reprezentant Jan Matura.

Partičku volejbalu si spolu s trenéry zahrála čtveřice českých skokanů. Maturu doplňovali Lukáš Hlava, Roman Koudelka a Antonín Hájek, který do Val di Fiemme dorazil v neděli, aby se porval o nominaci pro závod na velkém můstku. Jenom veterán Jakub Janda trénoval už v neděli večer a v pondělí ráno si přispal.

Takhle trénují skokani na lyžích na mistrovství světa
Video se připravuje ...

„Jsme vyrovnaní. Vítězství se míchá jednou tam, jednou tam. Prohrávám i vyhrávám,“ říká Matura ke své úspěšnosti ve volejbalových kláních. Reprezentační trenér David Jiroutek si ale jeho výkon pochvaloval. Podle něho to souvisí s tím, že přijel Matura na mistrovství světa s dobrou formou.

„Kupa věcí mu najednou jde od ruky. Nejednou na můstku. Při volejbale mu nikdy nešlo blokovat, najednou je tam krásně včas. Tělo funguje krásně spontánně, při všem,“ říká Jiroutek.

Kvalifikace na velkém můstku je na programu ve středu, závod se koná ve čtvrtek. Matura má jako jediný z českých závodníků díky postavení ve Světovém poháru postup jistý. O dalších třech jménech rozhodne Jiroutek po úterních trénincích.

V závodě na středním můstku skončil Jan Matura na 12. místě
V závodě na středním můstku skončil Jan Matura na 12. místě

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud