10. ledna 2014 • 14:06

Skvělá forma Ledecké. Snowboardistka dojela ve SP poprvé druhá!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Ester Ledecká se poprvé v kariéře prosadila na stupně vítězů ve Světovém poháru. Osmnáctiletá česká naděje pro olympijské hry v Soči dnes v rakouském Bad Gasteinu nestačila až ve finále na úřadující vicemistryni světa Švýcarku Patrizii Kummerovou.



Ledecká se v této sezoně usadila ve světové špičce. V italské Carrezze byla v prosinci nejdříve šestá v paralelním obřím slalomu a pak pátá v paralelním slalomu.

V Bad Gasteinu si vyjela dobrou pozici pro závod čtvrtým místem v kvalifikaci. Ve vyřazovacích jízdách porazila v osmifinále Rakušanku Sabine Schöffmannovou a ve čtvrtfinále Němku Amelii Koberovou, loňskou vítězku v Bad Gasteinu a bronzovou medailistku z loňského mistrovství světa.

V semifinále jela vyrovnanou jízdu s Rakušankou Marion Kreinerovou, kterou v cíli předčila o pouhých 12 setin. Finálovou jízdu proti Kummerové začala Ledecká dobře, jela agresivně, ale nakonec prohrála o 22 setin.

V neděli je v Bad Gasteinu na pořadí další paralelní slalom.

České snowboardistky potvrzují, že jsou českými želízky pro Soči. Z výhry v SP se v této zimě už radovaly snowboardcrossařka Eva Samková a také freestylistka Šárka Pančochová ve slopestylu.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud