5. ledna 2015 • 15:10

Podvod na Turné? Vítěz Jacobsen skákal s příliš dlouhými rukávy

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Černá skvrna na průběhu letošního Turné čtyř můstků byla vytažena na světlo. Norský skokan na lyžích Anders Jacobsen dostal varování za použití kombinézy, která při jeho vítězném závodě v Garmisch-Partenkirchenu už od pohledu neodpovídala pravidlům. Výsledky však zůstávají v platnosti.



Od novoročního závodu v Garmisch-Partenkirchenu v českém týmu narůstalo rozladění, které způsobila na první pohled podezřelá kombinéza Nora Anderse Jacobsena.

Jacobsen v Garmisch-Partenkirchenu létal s rukavicemi téměř schovanými v rukávech. Podle pravidel přitom můžou rukávy sahat jen po zápěstí. Pokud jsou rukávy výš, vytáhnou totiž i rozkrok a zásadně tak zvýší skokanovu nosnou plochu.

Nakonec to byl švýcarský tým, který vytáhl do protiútoku. Norská kulisárna totiž pořádně naštvala hvězdného Simona Ammanna, jenž na Nový rok kvůli Jacobsenovi přišel o vítězství.

Švýcarský delegát FIS Ueli Forrer ještě před nedělním závodem v Innsbrucku Jacobsena důrazně varoval. „Jasně jsme mu dali na vědomí, že jsem jeho chováním extrémně zklamaní,“ uvedl Forrer pro švýcarský deník Blick.

Kontrolor FIS Sepp Gratzer měl také s Jacobsenem dvacetiminutové sezení, kde mu měl podrobně vysvětlovat, co se smí, a co ne. „Mohu potvrdit, že kontrolor s Jacobsenem hovořil,“ uvedl šéf skokanského Světového poháru Walter Hofer pro norskou televizi NRK. „Nedostal formální varování, spíš ústní doporučení, že by to neměl dělat znovu. Jestli v Garmischi porušil pravidla? To bych nerad komentoval.“

Porovnejte rozdíly na Jacobsonově kombinéze

Nor Anders Jacobsen při závodu v Garmisch-Partenkirchenu si vytáhl kombinézu nepovoleně za zápěstí. A slavil první místo.Foto ČTK

Všimněte si rozdílu. Při nedělním závodu už Anders Jacobsen neměl u zápěstí kombinézu vytaženou tolik jako při svém vítězství.Foto EPA

Co si myslí o úpravách Jacobsenovy kombinézy členové českého týmu? Přečtěte si v úterním deniku Sport

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud