22. ledna 2016 • 19:05

Pinturault potřetí vyhrál kombinaci v Kitzbühelu, Krýzl bodoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sjezdař Kryštof Krýzl bodoval 26. místem v závodu Světového poháru v kombinaci v Kitzbühelu. Třetí triumf v této disciplíně na sjezdovce Hahnenkamm za sebou si připsal Francouz Alexis Pinturault, na stupně vítězů ho doprovodili krajané Victor Muffat-Jeandet a Thomas Mermillod-Blondin. Ondřej Bank, jenž se loni v Kitzbühelu blýskl třetím místem, kvůli špatné formě a zdravotním problémům nestartoval.



Vítěz dopoledního super-G a vedoucí muž Světového poháru Nor Aksel Lund Svindal vypadl v kombinačním slalomu krátce po startu, jeho největší soupeř v boji o velký křišťálový globus Rakušan Marcel Hirscher byl po chybě diskvalifikován. Do druhé části vůbec nenastoupili Američan Andrew Weibrecht ani Rakušan Hannes Reichelt, druhý a třetí ze super-G. Kombinaci dokončilo pouze třicet lyžařů.

Pinturault byl po první části třináctý, ale díky druhému nejrychlejšímu času ve slalomu vybojoval třetí vítězství v sezoně. Ještě lépe si na zmrzlé trati vedl mezi slalomovými tyčemi Muffat-Jeandet, který si polepšil dokonce o 28 příček. Za Pinturaultem zaostal o 89 setin, o další tři setiny zpět skončil Mermillod-Blondin.

Krýzlovi patřilo po super-G až 61. místo, díky devátému nejlepšímu času ve slalomu se nakonec popáté v sezoně vešel do bodované třicítky. Na vítězného Pinturaulta ztratil v součtu obou jízd téměř sedm sekund.

Svého nejlepšího výsledku v SP dosáhl Slovák Adam Žampa, jenž skončil pátý. Jeho dosavadním maximem bylo sedmé místo z loňské kombinace na stejném místě.

Čtyřiadvacetiletý Pinturault zaokrouhlil počet svých triumfů v SP na deset, z toho čtyři získal v kombinaci. V hodnocení disciplíny se dotáhl na vítěze z Wengenu Nora Kjetila Jansruda, který byl dnes třináctý. V čele seriálu zůstal Svindal, druhý Hirscher ztrácí 107 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud