3. března 2018 • 12:38

Samková už je zase zlatá. Po zisku olympijského bronzu vyhrála závod SP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Eva Samková vyhrála první závod Světového poháru ve snowboardcrossu po zisku bronzové medaile na olympijských hrách v Pchjongčchangu. V La Molině si připsala devátý triumf v seriálu SP v kariéře.



Olympijská vítězka ze Soči a bronzová z nedávno skončených her v Koreji v sezoně zvítězila podruhé. V lednu nenašla přemožitelku v tureckém Erzurumu.

Z páteční kvalifikace postoupila Samková z druhého místa. Ve čtvrtfinále si dojela pro bezpečný postup za Nelly Moenneovou Loccozovou z Francie a stejně skončilo i semifinále. Svěřenkyně Marka Jelínka sice hůře odstartovala, ale po výborném manévru při nájezdu do klopené zatáčky se posunula z třetího na druhé místo.

Ve finále Samková naopak odstartovala dobře, na zvlněné části se dostala před soupeřky a s velkým náskokem si dojela pro první místo.

Čtyřiadvacetiletá česká snowboardistka se díky zisku 1000 bodů posunula na šesté místo v celkovém pořadí, ale už nemá šanci zaútočit na pohárové prvenství. Kvůli zraněnému ramenu a přípravě na olympiádu Samková vynechala šest závodů. Do konce zimy se pojedou ještě dva.

V čele hodnocení disciplíny je olympijská vítězka Michela Moioliová z Itálie, která v skončila v La Molině po pádu ve čtvrtfinále.

Trenér Samkové Jelínek: Na příští olympiádě budeme bojovat o víc medailí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud