26. února 2018 • 18:40

Staromák? Ne, Vrchlabí! Krčmář a Samková navštívili fanoušky v Podkrkonoší

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stovky lidí dnes odpoledne na hlavním náměstí ve Vrchlabí přivítaly olympioniky, kteří pocházejí z tohoto podkrkonošského města. První na pódium vystoupila bronzová snowboardcrossařka Eva Samková a poté stříbrný biatlonista Michal Krčmář. Vpodvečer by lidé měli přivítat v centru města ještě bronzovou rychlobruslařku Karolínu Erbanovou a běžkyni na lyžích Karolínu Grohovou.



"Je to nádherné, Vrchlabí má krásnou atmosféru. Lidé jsou tady skvělí, hrozně ráda se sem vracím," řekla ČTK Samková bezprostředně poté, co sešla z pódia. Na náměstí také zazněla píseň Vrchlabského dixielandu, který si pro úspěšnou olympioničku připravil i speciální píseň.

Před více než dvěma tisícovkami lidí nevystoupili olympionici současně, Samková musela odjet dříve. "Jedu na závody do Španělska a pak do Ruska, sezona ještě neskončila," dodala Samková.

Krčmář poděkoval za podporu, kterou ve Vrchlabí má. "Je to pocta pro nás sportovce a zároveň jsem strašně rád, že nám město Vrchlabí umožnilo fanouškům poděkovat za podporu. Velmi si vážím, že přišlo tolik lidí," řekl ČTK Krčmář.

Vrchlabští medailisté z Pchjongčchangu dostali náramkové hodinky s věnováním v hodnotě 50.000 až 60.000 tisíc korun. Kromě toho květiny a další drobné dary.

Starosta Jan Sobotka ČTK řekl, že je rád, že se díky úspěchu vrchlabských sportovců o městě mluví. "Problém byl s termíny sportovců. I dnes je to poměrně komplikované a napjaté. Všichni se na pódiu najednou nepotkají, vystoupí jeden po druhém. Je to náročné nejen organizačně, ale i díky počasí, je tady veliká zima," řekl Sobotka. Teplota odpoledne klesla až k minus 10 stupňům Celsia.

Michal Krčmář, stříbrný ze ZOH v Koreji, navštívil Vrchlabí
Michal Krčmář, stříbrný ze ZOH v Koreji, navštívil Vrchlabí

Podle Sobotky není náhoda, že na olympiádě v Pchjongčchangu bylo tolik úspěšných sportovců s vazbou na Vrchlabí. "Nejsou prvními ani posledními. Za posledních 50 let vyrůstali ve Vrchlabí vynikající sportovci. Na této olympiádě se to sešlo, cinklo to třikrát. Jsem velmi rád, že se ukazuje, že podpora sportu ve Vrchlabí má smysl," řekl Sobotka.

Součástí slavnostního přivítání olympioniků byla i projekce či autogramiáda. Prezentovaly se také úspěchy vrchlabských mladých sportovců z olympiády dětí a mládeže, která se na konci ledna konala v Pardubickém kraji.

S vítáním úspěšných sportovců má Vrchlabí zkušenosti. Na den přesně před čtyřmi lety Samková po vítězství na hrách v Soči dostala na slavnostním přivítání olympioniků vysněného koně. Společně se Samkovou tehdy na pódium vystoupili také běžkyně na lyžích Grohová a biatlonista Krčmář. Rychlobruslařku Erbanovou zastoupila její matka.

Samková, Erbanová i Krčmář chodili mezi lety 2002 až 2008 ve Vrchlabí na Základní školu náměstí Míru, Erbanová a Samková dokonce do jedné třídy.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud