6. dubna 2009 • 14:20

Tour de Ski opět zavítá do Prahy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě varianty má zatím příští ročník seriálu Tour de Ski v běhu na lyžích, který se uskuteční od 1. do 10. ledna příštího roku. V návrhu se počítá opět se sprintem v Praze, osud dalšího českého dílu v Novém Městě na Moravě je nejistý.



"V hlavní variantě se počítá se začátkem na Nový rok v německém Oberhofu, kde se ale už 3. ledna má uskutečnit závod Světového poháru v biatlonu.

Pořadatelé mají kvůli těmto dvěma akcím potíže se zajištěním ubytování," řekl dnes ČTK po návratu z víkendové pracovní schůzky pořadatelů v italském Val di Fiemme předseda organizačního výboru Zlaté lyže Petr Honzl.

Kvůli nejistému začátku v Oberhofu stále nechává šéf Tour de Ski Jörg Capol ve hře Nové Město, kde by případně také mohl seriál začít. "Sprint by se měl uskutečnit v Praze 3. ledna. Capol hledá pro závod atraktivnější místo, nejraději by ho viděl přímo na Václavském náměstí," uvedl Honzl. Letos se sprint konal na holešovickém Výstavišti a předtím na Hradčanském náměstí.

V návrhu příští Tour de Ski jsou podle Honzla ještě dvě data 5. a 6. ledna s poznámkou CZE. "Ale kvůli velkým vzdálenostem při přesunu z Nového Města do Itálie se většině účastníků tato varianta nelíbí. Nabídli jsme jako řešení letecký charter do Boloně za 200 eur na osobu," řekl Honzl s tím, že Nové Město má stále zájem o pořádání závodu Světového poháru mimo Tour de Ski v pozdějším lednovém termínu.

Jasněji by mělo být do konce dubna. Definitivní podobu dostane příští lyžařská sezona na kalendářním kongresu FIS, který se uskuteční od 20. do 24. května v Dubrovníku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud