17. listopadu 2013 • 21:20

Zraněná rychlobruslařka Sáblíková: Jde jen o natažený sval

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Panika v českém týmu ohledně stavu zraněné rychlobruslařky Martiny Sáblíkové není na místě. Česká šampionka kvůli svalovým problémům vzdala sobotní závod Světového poháru na 1500 metrů v Salt Lake City. Vyšetření magnetickou rezonancí potvrdilo, že se jedná o natažený sval a Sáblíková by za pár dní měla pokračovat v tréninku.



Zažila si bolest a nervozitu, nakonec ale rychlobruslařka Martina Sáblíková vyvázla z potíží v Salt Lake City s přijatelnou zprávou.

Poté, co v sobotu nedojela závod Světového poháru na 1500 metrů, se podrobila několika vyšetřením a magnetická rezonance potvrdila první odhady, že její zranění nebude mít vážnější charakter. Dvojnásobná olympijská šampionka by mohla během pár dnů znovu zahájit přípravu.

„Martina prošla důkladnou prohlídkou na magnetické rezonanci a ta ukázala, že nejde o žádné utržení svalu či úponu a léčba zranění nebude podle dnešních prognóz dlouhodobá,“ oznámil trenér Petr Novák na stránkách Sáblíkové. „Pokud vše půjde podle plánu, za čtyři dny by už znovu mohla začít s tréninkem.“

Tým dostane k dispozici podklady z rezonance, Novák chce další léčbu konzultovat s některým z českých specialistů.

„Ale zdá se, že to nebude mít vážné následky a Martina nebude mít dlouhou tréninkovou pauzu,“ dodal trenér.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud