21. ledna 2014 • 14:50

F**k off!! Po prohře ukazoval prostředníčky a přišel o medaili

Autor: jip, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | I nad ledovým oválem to může pěkně vřít. Zejména když jde o evropské medaile a poslední test před olympijskými hrami v Soči, kde už půjde o všechno. Nizozemský rychlobruslař Sjinkie Knegt se nechal na ME v Drážďanech unést tak, že po porážce ve štafetě na 500 metrů šermoval po vítězi zdviženými prostředníky a byl diskvalifikován.



Čtyřiadvacetiletý závodník neunesl v závěrečné štafetě porážku od ruského finišmana Viktora Ana.

Zatímco majitel tří zlatých olympijských medailí, které vybojoval ještě v barvách rodné Korejské republiky, slavil triumf se vztyčenými ukazováčky, Knegt za ním jeho směrem vytrčil oba prostředníky. Gesto doprovodil naštvaným výrazem.

VIDEO | Podívejte se na štafetu rychlobruslařů, v čase 6:45 začínají poslední tři kola a Knegtův boj zakončený nesportovním gestem

A protože to nebyl jediný projev vzteku, přišel vzápětí trest. Knegt sice ještě absolvoval vyhlášení nejlepších tří mužů v hodnocení víceboje jednotlivců, ale bronz, který v něm vybojoval, mu byl spolu s diskvalifikací odebrán.

Na olympiádě se oba špičkoví závodníci utkají znovu a už teď je jasné, že to bude pěkně pikantní bitva.

„Samozřejmě to nebylo to nejchytřejší, co jsem kdy udělal. Stalo se to v emocích kvůli zklamání. Nebylo v tom nic osobního. Už jsem se omluvil kolegům v týmu i sponzorům,“ kál se závodník.

Na dalších fotografiích se v cílové rovince za Rusem žene s napřaženou pěstí a videa ukazují, že směrem k němu i vykopne brusli, přestože je jasné, že trefit kopancem ho ze své vzdálenosti nemůže.

Bronz dodatečně připadl jinému Nizozemci Nielsi Kerstholtovi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud