8. února 2015 • 15:43

Výborný víkend vyvrcholil bronzem. Erbanová má třetí bednu v kariéře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Karolína Erbanová završila sprinterský Světový pohár v Heerenveenu třetím místem v závodě na 1000 metrů. V elitním seriálu je to její třetí bronz v kariéře a zároveň v této sezoně po listopadovém dvojnásobném úspěchu v Soulu. Z kilometrové trati má ve sbírce i po jednom zlatu a stříbru ze sezony 2012/13.



V slabší konkurenci dnes v Nizozemsku na poslední akci před mistrovstvím světa Erbanová prohrála jen s vítěznou Američankou Brittany Boweovou a domácí Marrit Leenstraovou. Na startu bylo jen dvanáct závodnic, dvaadvacetiletá Češka ale získala časem 1:15,98 například skalp vedoucí ženy SP Li Čchi-š' z Číny.

V sobotu výkon o tři setiny rychlejší stačil Erbanové na čtvrté místo. Stejná pozice jí patří i v pohárovém pořadí disciplíny za oběma posledními přemožitelkami.

Před bronzovým vrcholem víkendu dělila Erbanovou na pětistovce od třetího místa jediná setina. Překvapivá vítězka Judith Hesseová z Německa byla jen o pět setin rychlejší. Tam zase na startu nebyly americké medailistky ze sobotního závodu (Heather Richardsonová a Boweová), v němž Erbanová obsadila šesté místo.

Česká závodnice po 24 hodinách zrychlila o desetinu na 38,24 a těsně podlehla nizozemské soupeřce Thijsje Oenemaové. O tři setiny navrch měla ještě olympijská vítězka I Sang-hwa z Koreje, která Erbanovou v poslední rozjížďce odsunula ze stupňů vítězů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud