16. října 2016 • 13:33

Snový začátek Sáblíkové! Češka na úvod své soupeřky deklasovala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Martina Sáblíková zahájila sezonu suverénním vítězstvím na mezinárodních závodech v německém Inzellu na trati 3000 metrů. Trojnásobná olympijská vítězka potvrdila výbornou formu i časem 4:00,64 minuty, kterým stanovila nový rekord bavorské dráhy.



Za sebou nechala dvě nizozemské soupeřky. Druhá Marije Jolingová za Sáblíkovou zaostala o více než čtyři sekundy, velká rivalka české hvězdy Ireen Wüstová na třetím místě byla pomalejší o téměř pět sekund.

"Jsem maximálně spokojená," uvedla Sáblíková na facebooku. "Děkuju celému týmu za velkou podporu v posledních dnech a hlavně za poslední dva měsíce. Byly to těžké chvíle, ale díky Vám všem jsme to společně zvládli," napsala šestnáctinásobná mistryně světa, která musela vstřebat velké zklamání z neúčasti v cyklistické časovce na olympijských hrách v Riu kvůli chybnému výkladu kvalifikačních kritérií.

S přípravou na ledě začala v Inzellu v minulém týdnu. "Po té dlouhé pauze to byl celkem šok, ale nohy úplně bruslit nezapomněly. Měla jsem celkem strach, protože jsem v létě na ledě vůbec nebyla. Asi bude chvilku trvat, než se dostanu na nějakou úroveň," komentovala na svém webu návrat na ovál, ale obavy z pomalého rozjezdu rychle zahnala sobotním výkonem.

O rekord dráhy připravila německou legendu Claudii Pechsteinovou, která jej držela od ledna 2014 časem 4:00,92 minuty.

Dobře si vedly také další české rychlobruslařky. Osobní rekordy si vylepšily mladé závodnice Nikol Zdráhalová (4:12,58) a Eliška Dřímalová (4:22,91).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud