3. ledna 2022 • 14:20

Ošklivé zranění Sáblíkové. Náraz a pořezané stehno, ruší další starty

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen měsíc před olympijskými hrami v Pekingu přišla další velká komplikace pro českou naději. Martina Sáblíková si po nárazu do mantinelu pořezala stehno a ruší starty na chystaném mistrovství Evropy, které se uskuteční na konci týdne. Účast v Číně by neměla být ohrožena. 



„Na ledě v Collalbu jsem jela třístovku a měla jsem kolizi: v zatáčce mi to podjelo, dostala jsem se z vnitřní malé dráhy do velké, kde jsem následně upadla a nestihla jsem se přetočit. Narazila jsem nohama do mantinelu, kde se mi pravá noha bohužel zasekla do látky, kterou je mantinel potažený, druhou nohu jsem si přisedla a pořezala jsem se na vnitřní straně stehna,“ popsala Martina Sáblíková nehodu, po které má na noze 8 stehů.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka tak vynechá mistrovství Evropy, nepojede na něj ani její kolegyně Nikola Zdráhalová.

Česká reprezentantka byla krátce hospitalizovaná, v nemocnici zůstala přes noc. „Měla jsem štěstí v neštěstí. Neporanila jsem si žádnou šlachu, žádný sval, je to jen kožní a podkožní záležitost, naštěstí to nebude tak hrozné,“ řekla Sáblíková, která svůj zdravotní stav konzultovala i s českými lékaři Jaroslavem Pilným a Jiřím Dostalem.

„Řešili jsme, jestli mě mají převézt do Česka, nebo ne. Jirka Dostal mě doporučil k doktorovi na kliniku v Rakousku, je to Čech z Liberce. On se na to podíval a řekl mi, že je to opravdu jen povrchové, že si musím dávat pozor na stehy, aby se mi nerozjely,“ uvedla Sáblíková. S lékaři je v kontaktu i nyní. „Bude to pro mě teď trochu náročnější v tom, že než se vstřebá hematom, který se mi udělal na stehně, ozývá se mi tříslo, různé úpony, protože ten pád byl těžký,“ řekla.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka tak vynechá evropský šampionát, což zvažovala i před zraněním. V Nizozemsku nebude startovat ani druhá česká olympionička Nikola Zdráhalová. „Musím říct, že jsme stejně zvažovali, jestli na mistrovství Evropy jet, nebo nejet, vzhledem k blížící se olympiádě. Zranění rozhodlo za mě, zůstávám v Itálii a podle možností se budu připravovat na únor,“ uvedla Sáblíková. Věří, že za pár dní začne trénovat naplno.

Hry v Pekingu začnou 4. února. Sáblíková je hlavně ráda, že se nezranila vážněji. „Není to příjemné, vzhledem k tomu, že za měsíc je olympiáda. První, co mi proběhlo hlavou, když jsem zjistila, že jsem se řízla, bylo, že je to v háji, že se mi něco stalo. Každý trénink, zvlášť před olympiádou, je placený zlatem, protože každý sportovec se chce co nejlépe připravit. A ty poslední dny jsou i psychicky náročné kvůli tomu, že se olympiáda blíží,“ dodala Sáblíková.

Při neúčasti Sáblíkové a Zdráhalové budou české barvy na ME na jednotlivých tratích hájit juniorky Zuzana Kuršová a Veronika Antošová, které se představí na tratích 1500 a 3000 metrů a v závodě s hromadným startem.

Podívejte se na olympijský nácvik v Pekingu: Medaile si pověste na krk opět sami!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud