16. ledna 2012 • 13:06

Slibuji... Ho*no! Lyžařka (16) zapomněla slova olympijské přísahy

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jak se stát slavnou ve dvaceti vteřinách. Mladičká rakouská lyžařka Christiana Agerová (16) by mohla na podobné téma napsat příručku, sama by ale na svůj trapas určitě nejradši zapomněla. Při oficiálním zahájení prvních zimních olympijských her mládeže v Innsbrucku totiž tak docela nezvládla přednést slavnostní slib za sportovce...



Znáte to. Máte prostě okno a nemůžete si zaboha vzpomenout, jak to bylo. Marně lovíte v paměti slova, která jste si před tím vtloukali dlouhé hodiny do hlavy. Sakra! ulevíte si třeba při tom trápení...

To samé se poštěstilo šestnáctileté rakouské lyžařce Christianě Agerové, když za sportovce přednášela slavnostní přísahu na prvních zimních olympijských hrách mládeže v Innsbrucku.

Jenže to "sakra" řekla trochu peprněji a před dobrými patnácti tisíci diváky v areálu skokanských můstků, kde se zahájení odehrávalo.

"Jménem všech závodníků slibuji, že vystoupíme na olympijských hrách jako čestní soupeři, poslušni pravidel..." zní olympijský slib, který s mírnou obměnou Agerová přednášela.

Jenže paměť jí selhala a když si ne a ne vzpomenout, podvědomě pronesla slůvko "scheisse", což v němčině znamená "hovno".

Když si uvědomila, co provedla, nezbývalo jí, než se bezelstně rozesmát. Pak tahle nadějná lyžařka, jejíž největší hrdinkou je Marlies Schildová, konečně vytáhla tahák a doklopýtala ke konci slibování, za což se jí dostalo hromového aplausu.

Vše se navíc odehrálo před kamerami rakouské televize, takže ze sympatické dívčiny se rázem stala mediální hvězda a její "scheisse" už se stalo hitem internetu.

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud