20. ledna 2012 • 13:15

Rašku (†70) zradilo srdce. Lékaři ho už nemohli operovat

Autor: bko,
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Český lyžař století, legendární skokan Jiří Raška (†70), v pátek ráno zemřel v novojičínské nemocnici. Bojoval s dlouhodobými problémy se srdcem, ke kterým se přidalo selhávání ledvin. Kvůli špatné srážlivosti krve už ho lékaři nemohli operovat.



Poslední pobyt olympijského vítěze z roku 1968 v nemocnici trval asi týden, těžké zdravotní problémy ale byly dlouhodobého rázu. Před časem prodělal operaci srdce, po které měl trojitý baypass.

"Špatné srdce byl základ, k tomu ho v poslední době hodně zlobily ledviny," řekl pro iSport.cz Raškův vnuk Jan Mazoch, také bývalý skokan.

Podle něho už také nebyla možná další operace, protože legendu skokanského sportu trápila špatná srážlivost krve. "K tomu se aktuálně přidal i nepříjemný kašel," popisoval Mazuch Raškův stav.

Poslední rozloučení s hrdinou Pohádky o Raškovi Oty Pavla proběhne příští sobotu ve Frenštátě pod Radhoštěm v rodinném kruhu.

Obyvatelé Frenštátu pod Radhoštěm se loučí s legendou skoku na lyžích Jiřím Raškou, který zemřel 20. ledna 2012
Video se připravuje ...

Starostka města Zdeňka Leščišinová také plánuje veřejné rozloučení na frenštátském náměstí, kde je zatím u pamětní desky zřízeno pietní místo. Občané se také mohou podepisovat do kondolenční knihy v recepci městského úřadu.

"Odchod významné osobnosti města, dlouholetého zastupitele, vynikajícího člověka, sportovní legendy, nejslavnějšího českého skokana na lyžích, olympijského vítěze a českého lyžaře století, je pro naše město nenahraditelnou ztrátou," stojí na internetových stránkách města.

Jiří Raška jde navštívit svého vnuka Jana Mazocha v nemocnici po jeho vážném zranění, spolu s olympijským vítězem Mazochova maminka Věra
Jiří Raška jde navštívit svého vnuka Jana Mazocha v nemocnici po jeho vážném zranění, spolu s olympijským vítězem Mazochova maminka Věra

Vstoupit do diskuse
11
Články odjinud


Články odjinud