20. ledna 2012 • 15:08

Rodina akrobatky Burkeové (†29) dluží 11 milionů za léčbu?!

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
30
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rodina akrobatické lyžařky Sarah Burkeové (†29), která ve čtvrtek podlehla svým zraněním způsobeným při pádu v tréninku na U-rampě, nejenže těžce prožívá tragickou ztrátu, ale možná bude muset řešit i existenční potíže. Objevily se totiž informace, že za léčení legendy zasněžených svahů musí zaplatit 550 tisíc dolarů (asi 11 milionů korun).



Na pomoc rodině už podle listu National Post vznikla internetová stránka, kde mohou fanoušci posílat finanční dary.

Kanadská asociace freestylových lyžařů (CFSA) má sice pro případy zranění pojištění, ale to neplatí v případě akcí, které nejsou schválené v jejím programu. A Burkeová nešťastně spadla v tréninku na exhibici pořádanou jejím sponzorem Monster Energy.

Šéf CFSA Peter Judge si nicméně myslí, že nápojový gigant má určitě pro podobné případy sjednané pojištění zvlášť a rodina se poplatky za zdravotní péči nebude muset zabývat. "Byl bych hodně překvapený, kdyby tomu tak nebylo," řekl pro National Post.

Asociace prý také hledá cesty, jak rodině poskytnou nějakou pomoc a s podobnými nabídkami už se ozvali lidé třeba z Kanadského či Mezinárodního olympijského výboru a dokonce i Ruské lyžařské federace.

Americká akrobatická lyžařka Sarah Burke
Americká akrobatická lyžařka Sarah Burke

Vstoupit do diskuse
30
Články odjinud


Články odjinud