10. března 2013 • 20:29

Skikrosař Kraus si na MS zlomil pánev a sezona pro něj skončila

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Obrovská škoda. Český skikrosař Tomáš Kraus upadl ve čtvrtfinále mistrovství světa v norském Vossu z druhého místa a z trati ho museli s prasklinou v pánvi odvézt záchranáři na saních. Kraus přitom před MS doufal v medaili, v poslední sezoně se díky tvrdému tréninku vrátil mezi nejužší špičku a v hodnocení Světového poháru si držel třetí pozici. Teď mu ale skončila sezona.



Kraus z osmifinálové jízdy postoupil naprosto suverénně, ale v boji o semifinále po jednom ze skoků spadl na záda a skončil v záchranných sítích.

V tu chvíli třetí Američan John Teller se mu stihl bez problémů vyhnout, ale Rus Sergej Možajev ho minul jen velmi těsně a skončil v sítích rovněž. Závod byl zhruba na 15 minut přerušen.

Podle prvních zpráv vedení závodu byl devětatřicetiletý dvojnásobný mistr světa Kraus při vědomí a mohl se hýbat. Nyní se o někdejšího čtyřnásobného vítěze Světového poháru starají lékaři, kteří ho vezou na vyšetření.

Šampionát skončil krachem pro některé favority. Vedoucí muž SP Alex Fiva skončil ve čtvrtfinále, loňský vítěz SP Slovinec Filip Flišar měl výpadek v semifinále a musel se spokojit s pátým místem.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud