Ivana Jakoubková
Premium
3. března 2018 • 04:55

Vzdát se prkna? Ledecká řeší, co dál. Sjezd nabízí až dvojnásobné odměny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to šok! Ještě dřív, než se Ester Ledecká stačila zapsat do olympijské historie v disciplíně, kde byla největší favoritkou, přišlo zlato, které se nečekalo ani v nejodvážnějších snech. Sláva dvaadvacetileté Češky by se dala krájet. Dva triumfy! Jenže co dál? Jak bude dál fungovat její zn. obojživelnice? Na snowboardu už vyhrála všechno, co se dalo, už nemá čím překvapit. A nečekaným triumfem si to „zavařila“ i na lyžích. Vydá se teď cestou Zdeňka Štybara?



„Je neuvěřitelné, co Ester dokázala,“ kroutí hlavou Aleš Krýzl , „Současně si to ale strašně ztížila, když vyhrála super-G. Všichni na ni teď budou koukat jako na olympijskou vítězku. Otázkou je, jak se s tím vypořádá,“ nastoluje šéf úseku alpských disciplín v rámci Svazu lyžařů České republiky zásadní otázku.

Mít bronz, byla by to bomba tak jako tak. A bylo by kam se zlepšovat. Kam se ale posunout se zlatou medailí na krku? Bylo by značně iluzorní domnívat se, že Ledecká teď už bude vyhrávat pořád. Ale, ruku na srdce, ze sedmého místa, nad kterým se ještě v prosinci jásalo, se stane tak trochu standard.

„Není to ani trochu jednoduché. Z historie známe případy lidí, co vyhráli olympiádu, a pak už třeba nikdy nebodovali, konkurence je velká,“ připomíná Olga Křížová Charvátová, první česká/československá olympijská medailistka ve sjezdovém lyžování historii. „Olympiáda je výjimečná, velké hvězdy jsou pod tlakem a dost často selžou, kdežto někdo mladý, nezatížený z toho může profitovat. Ester bude jezdit skvěle, ale není vůbec samozřejmé, že bude vyhrávat i dál.“

Ledecká, která umí žít ve své „bublině“ a sotva se bude starat o to, zda naplňuje očekávání fanoušků, bezpochyby ví, co obnáší příslušnost ke světové sjezdařské špičce. Nejspíš počítá s tím, že nevyhraje pokaždé. Ale už to jednou zakusila a bude to chtít zažívat častěji. Není tedy čas omezit snowboard a napřít se všemi silami do lyží?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud