23. února 2019 • 10:20

Ledecká na prkně potvrdila formu, v Číně dojela druhá a má glóbus za obřák

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Ester Ledecká skončila druhá v paralelním obřím slalomu Světového poháru v čínském Secret Garden, kde se v roce 2022 pojede olympijský závod v rámci her v Pekingu. V boji o osmnáctý triumf v seriálu SP v kariéře sice prohrála ve finále s Němkou Ramonou Hofmeisterovou, ale už má jistý malý glóbus za celkové vítězství v disciplíně.



Olympijská vítězka na snowboardu i na lyžích Ledecká vede hodnocení obřího slalomu s náskokem 1070,3 bodu před úřadující mistryní světa Němkou Selinou Jörgovou a v této disciplíně už se pojede jen jeden závod ve Scuolu, takže nemůže být předstižena. Za výhru v závodu SP na snowboardu je tisíc bodů.

"Úkol pro dnešní den splněn. V paralelním obřím slalomu jsem si pojistila křišťálový glóbus, takže mám velikou radost," řekla Ledecká v tiskové zprávě své agentury Sport Invest. Obří slalom vyhrála podruhé za sebou a potřetí v kariéře.

Navíc se dostala i do čela v průběžném pořadí paralelních disciplín a tři závody před koncem sezony útočí na čtvrtý velký glóbus v řadě. "I přesto, že jsem nejela všechny závody, držím pořád kontakt se špičkou," radovala se Ledecká. Kvůli mistrovství světa v alpském lyžování vynechala v sezoně tři závody SP na prkně, dva slalomy a jeden obří slalom.

V Secret Garden Ledecká nejdříve tradičně ovládla kvalifikaci, tentokrát před Jörgovou. Ve vyřazovacích jízdách jezdila v červené trati a vyřadila Nizozemku Michelle Dekkerovou a ve čtvrtfinále Rusku Milenu Bykovovou.

V semifinále rozhodla vyrovnanou jízdu s Polkou Aleksandrou Krolovou o pět desetin. Ve finále na razantně jedoucí bronzovou olympijskou medailistku Hofmeisterovou nestačila, po půlce ztrácela už skoro sekundu, v závěru sice stahovala, ale prohrála o čtyři desetiny.

"Je to tady moc fajn. Krásně bydlím, tým se o mě stará fantasticky. Pro mě jsou ale stejně nejdůležitější ty chvíle strávené na sněhu. Kopec je moc hezký a já jsem se na něm dobře bavila," řekla Ledecká.

V neděli je v Secret Garden na pořadu paralelní slalom, který pojede třiadvacetiletá Ledecká v této zimě poprvé. "Ve slalomu jsem nestartovala víc než rok," poukázala na to, že naposledy jela slalom v prosinci 2017. "Budu testovat nové prkno, tak si na něj snad rychle zvyknu," doufala Ledecká.

SP ve snowboardingu v Secret Garden (Čína) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Mastnak (Slovin.), 2. Sobolev (Rus.), 3. Baumeister (Něm.), ...v kvalifikaci 44. V. Brůžek (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 6 ze 7 závodů): 1. Prommegger (Rak.) 3070, 2. Mastnak 2936, 3. Fischnaller (It.) 2690, ...58. V. Brůžek 49.

 

Ženy: 1. Hofmeisterová (Něm.), 2. Ledecká (ČR), 3. Jörgová (Něm.).
Průběžné pořadí SP (po 6 ze 7 závodů): 1. Ledecká 4200, 2. Jörgová 3129, 3. Ochnerová (It.) 2990, ...55. Žďárská (ČR) 37.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud