24. září 2012 • 13:25

Před zápasem se mu zabil bratr. Životním výkonem rozhodl na jeho počest

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve chvílích neskutečné bolesti podal Torrey Smith z týmu amerického fotbalu Baltimore Ravens jeden ze svých životních výkonů. V hlavním vysílacím čase v neděli večer se na hřišti v utkání NFL proti New England Patriots musel vyrovnat se smrtí svého bratra, který se zabil na motorce večer před zápasem. Dokázal to bravurně a pomohl k výhře 31:30.



Tým Baltimoru v poslední době obchází smrt velmi nešetrně. Vloni věnovalo mužstvo jednu z výher svému hráči Edu Reedovi, jemuž se krátce před tím utopil bratr. Než začala letošní sezona, zemřel uctívaný bývalý majitel klubu Art Modell. V sobotu přišla zdrcující zpráva pro Smithe.

„Je to ta nejhorší věc, která se mi dosud stala,“ hlesl Smith a v jednu hodinu v noci ze soboty na neděli opustil tým, aby byl se svojí rodinou.

Veškeré zprávy, které po sobě zanechal, zněly: „Večer chci hrát. Uvidím, zda to dokážu.“

„Máte něco jako dvě rodiny. Když jsem přišel já o bratra, moji spoluhráči mi skutečně pomohli. Jestli dokázal Torrey zahrát takový zápas, pak musíte jen sedět a uvědomit si, že Bůh nad námi pracuje,“ řekl Reed.

Smith zahrál výborně, ve třetím zápase sezony předčil svoje statistiky z obou dvou úvodních duelů dohromady. Bez jeho pomoci by Baltimor nevyhrál.

A on by zřejmě nehrál bez pomoci Baltimoru. Po těžké noci se vrátil k mužstvu, absolvoval s ním tradiční „předzápasovou duchovní seanci“ a krátce před výkopem sdělil trenérovi, že nastoupí, když si předtím u své matky ověřil, že to tak je v pořádku. Dostalo se mu svolení.

Zasloužil si šanci

„Jakmile Torrey řekl, že je připraven, rozhodnutí bylo jasné. Zasloužil si tuhle šanci,“ řekl kouč John Harbaugh.

Po zápase věnoval Smithovi míč, s ním se hrálo. Smith se v kruhu spoluhráčů rozbrečel. Blízko k tomu měl už na hřišti. Když poprvé skóroval, poklekl v koncové zóně hřiště a modlil se.

Ray Lewis objímá Torreyho Smithe, který zahrál svůj životní zápas jen den poté, co mu tragicky zahynul bratr
Ray Lewis objímá Torreyho Smithe, který zahrál svůj životní zápas jen den poté, co mu tragicky zahynul bratr

„Samozřejmě hrajete s těžkým srdcem. Chcete hrát pro svého blízkého. Tohle bylo pro mého brášku,“ uvedl Smith.

Vysvětlil, co ho vyburcovalo k výbornému výkonu: „Na své pozici jsem musel hrát s čistou myslí. Nechcete upustit míč nebo udělat chybu. Nechtěl jsem ublížit svému týmu. Čím víc jsem běhal, tím lépe jsem se cítil. Jsem šťastný, že jsem se vrátil. Moc mi to pomohlo,“ svěřil se.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud