Martin Hašek
12. listopadu 2013 • 12:24

Amerika žije fotbalovou kauzou! Odměna za šikanu v NFL: Porážka s losery

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to kauza, kterou žije celá Amerika. Kabinu týmu amerického fotbalu Miami Dolphins zasáhla šikana a zprávy vyvolaly diskusi o podobných poměrech v celé NFL. V noci na úterý navíc zneuctěné mužstvo prohrálo s Tampou Bay, nejhorším týmem soutěže.



Hořký spor uvnitř kabiny Miami Dolphins ruinuje šance týmu na play off. Porážka s týmem, který zatím ani jednou nevyhrál, však majitele klubu Stephena Rosse trápí ze všeho nejméně.

Šéfuje teď klubu, který NFL přinesl nemilý skandál, když se provalilo, že lineman Richie Incognito s pověstí nejzákeřnějšího hráče soutěže šikanoval nováčka Jonathana Martina. Ten nakonec opustil tým. Incognita následně klub suspendoval.

„Co se děje, je horší než ta nejhorší noční můra,“ povzdechl si Ross před pondělním zápasem.

 Miami sice začalo sezonu třemi výhrami, v posledních šesti zápasů ale přišlo pět porážek. Mužstvo, zmítající se ve skandálu, tak dává šanci konkurentům v těsném boji o play off.

Jimmy Wilson z Miami a LeGarrette Blount z týmu New England Patriots stojí na hlavě, stejné je to se sezonou Miami DolphinsFoto EPA

Hlavním viníkem je Richie Incognito, který Martina psychicky šikanoval, donutil ho zaplatit 15 000 dolarů na výlet mazáků do Las Vegas, a také ho nazval negrem.

„Když jsou slova uvedena v určitém kontextu, chápu, že nad nimi lidé zvedají obočí,“ říká Incognito. „Ale lidi nevědí, jak s Jonem komunikujeme. Týden před tím, než tohle vyšlo najevo, mi Jonathan Martin poslal textovku: Zabiju celou tvoji zkurvenou rodinu. Myslel jsem si, že zabije moji rodinu? Ani trochu. Věděl jsem, že je to zpráva od bráchy, od kamaráda, od spoluhráče.“

Incognito teď tvrdí, že v kabině Dolphins v něm měl Martin nejlepšího přítele.

„Můžete se zeptat koholi z kabiny, že jsem byl tím, který za Jonem Martinem nejvíc stál,“ uvedl Incognito.

Incident už vyšetřuje NFL, jejíž vyšetřovatel Ted Wells se má s Martinem setkat tento týden. Schůzku s postiženým plánuje i majitel klubu Ross.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud