29. ledna 2018 • 12:25

Koně v O2 areně: Pojedou o 300 milionů, lístek stojí pětistovku

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unikátní akce se chystá do pražské O2 areny. Global Champions Prague Playoffs 2018 v parkurovém skákání přivede do Prahy špičkové koně, kteří se v rámci největší světové série utkají o prize money ve výši 11,5 milionu eur (téměř 300 milionů korun). Akce proběhne od 13. do 16. prosince, start předprodeje lístků se ale chystá už na 26. března.



„Naší snahou je propagace jezdeckého sportu v České republice, a tak chceme, aby vstupenky byly dostupné pro většinu fanoušků tohoto krásného odvětví spojeného s koňmi. Nejlevnější kategorie vstupenek by tak neměly přesáhnout 500 korun, tedy zhruba 20 eur,“ uvedl prezident závodu a organizačního výboru Jan Andrlík z pořádajícího Czech Equestrian Teamu.

Prague Playoffs je zcela novým formátem soutěže v jezdeckém sportu a je vyvrcholením celoročního seriálu Longines Global Champions Tour a týmové soutěže Global Champions League v rámci kterých startují ti nejlepší světoví jezdci a koně.
Prodej vstupenek bude zahájen den po skončení zahajovacího mítinku světové série v parkurovém skákání Global Champions League, která odstartuje v Mexico City.

Anna Kellnerová zdolává jednu z překážekFoto Prague Playoffs 2018/David Horváth

Následovat bude dalších patnáct zastávek pod otevřeným nebem, než se veškerá pozornost nasměruje do pražské O2 areny. „Návštěvníci se mohou těšit na nejvyšší parkurové soutěže, v nichž bude rozděleno v součtu přes 11,5 milionu eur! To je naprosto unikátní dotace zaručující účast opravdu těch nejlepších jezdců a koní z celého světa. V mezičasech sportovního klání chystáme také nezapomenutelný doprovodný program, ve kterém se někteří účinkující představí v České republice vůbec poprvé,“ doplnila ředitelka závodu Klára Damborská.

Kapacita O2 areny pro tuto show bude 14 000 diváků, a organizátoři věří, že v průběhu čtyř soutěžních dnů může jejími branami projít až 56 000 návštěvníků. Prodej vstupenek na Prague Playoffs v pražské O2 areně bude zajišťovat společnost Ticketportal.cz.

Veškeré podrobnosti budou v předstihu publikovány nejen prostřednictvím této prodejní sítě a webu O2 areny. V brzké době bude spuštěn také speciální web věnovaný výhradně této mimořádné jezdecké události.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud