2. srpna 2023 • 11:10

TOP boháči mezi českými sportovci: Pastrňák či Hertl, vítěz je z fotbalu

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
0
  • Kteří čeští sportovci si v minulé sezoně vydělali nejvíc peněz?Kteří čeští sportovci si v minulé sezoně vydělali nejvíc peněz?FOTO: Koláž isport.cz

    Podepsal královský kontrakt. David Pastrňák si od nové sezony přijde na pohádkové peníze, jenže za uplynulý rok si hned tři jiní čeští sportovci vydělali víc. Kdo je největším boháčem? Magazín Forbes v jubilejním 10. ročníku svého žebříčku zmapoval 25 nejlépe placených českých sportovců (Kompletní seznam najdete ZDE >>>). Výdělky sportovců počítal jako hrubý příjem ze dvou zdrojů: mezd od klubu (případně prize money) a peněz od sponzorů, a to za období od července 2022 do června 2023. Žebříček 10 nejbohatších sportovců světa ZDE>>>

  • 10. Radek Faksa - 87,5 milionů korun

    29 let / hokej / Dallas Stars

    Nepatří mezi největší hvězdy NHL, nesbírá bod na zápas a ani neplní novinové titulky. Zato je ale ohromně poctivý, spolehlivý a taky specialista na buly a oslabení. Bez takových hráčů úspěšné mužstvo neposkládáte, což v Dallasu dobře vědí, proto si služeb českého forvarda náležitě cení.

  • 9. Petr Mrázek - 92 milionů korun

    31 let / hokej / Chicago Blackhawks

    V poslední sezoně odchytal 39 utkání, inkasoval průměrně 3,66 branek a úspěšnost zákroků evidoval na podprůměrných 89,42 %. Ne, to opravdu nejsou valná čísla, kterými byste se chlubili v životopise. Na druhou stranu je třeba připomenout, že chytá za momentálně jeden z nejslabších celků v NHL.

  • 8. Filip Hronek - 98 milionů korun

    25 let / hokej / Vancouver Canucks

    V 60 zápasech si připsal solidních 38 bodů (9+29). Nedá se říct, že by si v minulém ročníku vedl zle, jenže pak mu zazvonil telefon: „Stěhuješ se.“ Nové angažmá? Vancouver Canucks. To není špatná adresa. V Kanadě by český ranař měl dostat na ledě větší roli. Jak se s ní popasuje?

  • 7. Jakub Vrána - 114,5 milionů korun

    27 let / hokej / St. Louis Blues

    O jeho schopnostech nelze pochybovat. Střelec. Ovšem až příliš často jej něco brzdí. Třeba loni byl v asistenčním programu NHL, který pomáhá při potížích se závislostí. Po návratu ho potkal osud jako Hronka, byl vyměněn do St. Louis, kde ve 20 utkáních nasázel 10 branek. Dostane se zpět na vrchol?

  • 6. Jakub Voráček - 137 milionů korun

    33 let / hokej / Arizona Coyotes

    Věk ještě nemá na to, aby končil. Zdaleka ne. Přesto s největší pravděpodobností hokej profesionálně už nikdy hrát nebude. Přiznal, že prodělal několik otřesů mozků, z toho i některé komplikované. Proto byl z Columbusu vyměněn do Arizony, aby uvolnil místo pod platovým stropem.

  • 5. Tomáš Souček - 139 milionů korun

    28 let / fotbal / West Ham United

    Zatímco v lize West Ham bojoval o udržení, v Konferenční lize dokráčel za senzačním triumfem. K tomu vylepšená smlouva pro českého středopolaře a hned je z toho líbivý pohled na stav konta. Z osobního hlediska ale prožil spíš průměrnou sezonu, kdy se mnohdy stával terčem kritiky.

  • 4. David Pastrňák - 145 milionů korun

    27 let / hokej / Boston Bruins

    Aktuálně největší hokejová hvězda Česka. Bez pochyb. Přesto to nestačí, aby se v žebříčku nejlépe placených sportovců tuzemska umístil výš. Může za to i fakt, že mu dobíhala stará smlouva. Ta nová? Podívejte se za rok, už teď ho lze vyhlásit dalším vítězem. Prožil fantastickou sezonu, kdy v základní části NHL posbíral 113 bodů (61+52). Pohádkový kontrakt si zcela po právu zasloužil.

  • 3. Ondřej Palát - 180,5 milionů korun

    32 let / hokej / New Jersey Devils

    S Tampou vyhrál dva Stanley Cupy po sobě, dokonce mohl zkompletovat hattrick, jenže stopku vystavilo Colorado. Tím Palátova mise u Lightning skončila, nezbyl na něj prostor v platovém stropu, a tak se stěhoval do New Jersey, kde o něj stáli tolik, že si na výplatní pásce výrazně polepšil. U Devils plní jednu z klíčových rolí, když je tedy zdravotně v pořádku. Zranění ho v minulém ročníku brzdilo.

  • 2. Tomáš Hertl - 181 milionů korun

    29 let / hokej / San Jose Sharks

    Peníze na jeho účet tančí v rozverné náladě. I na ledě si Hertl vede dobře - 63 bodů (22+41) v 79 utkáních? Slušná bilance. Jenže k čemu? San Jose se nachází v přestavbě a patří spíš k těm slabším klubům v NHL. Útok na Stanley Cup ještě několik dalších let nepřipadá v úvahu. Český forvard navíc další dva ročníky nemůže být nikam vyměněn. Aspoň si užije volnější léto. Nebo ne?

  • 1. Patrik Schick - 203 milionů korun

    27 let / fotbal / Bayer Leverkusen

    Po fantastickém ročníku 2021/22, kdy nasoukal v bundeslize v 27 duelech 24 gólů, se spekulovalo o jeho přestupu. Kdy jindy? Jenže český útočník podepsal s Leverkusenem výnosnější smlouvu, která ho vystřelila na vrchol nejlépe placených tuzemských sportovců. Hezké, ale… Nevyměnil by raději peníze za pevnější zdraví? To ho v minulé sezoně zradilo, odehrál jen 14 ligových zápasů, trefil se třikrát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud