26. července 2019 • 00:00

5 oblíbených destinací sportovců, aneb kam jet za aktivním odpočinkem

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

I sportovci potřebují nabírat síly na další náročné sezóny a často své zážitky z dovolených sdílejí na sociálních sítích. Tím mohou inspirovat nás ostatní na zajímavé cesty nejen k odpočinku. Zajímá vás, kam se profesionálové vydávají za aktivním odpočinkem?



Monako

Prvním tipem je Monte Carlo, které je jednou z částí městského státu Monako, ležícího na pobřeží francouzské riviéry. Pravidelně sem jezdí český tenista Tomáš Berdych se svou manželkou Ester, kteří se rádi chlubí svými fotkami z dovolené nejen na Instagramu. Potkat tu můžete i srbského tenistu Novaka Djokoviče, který si zde otevřel restauraci s názvem Eqvita. Čekají tu na vás nejen nádherné pláže a přístaviště s jachtami, ale i zajímavé události, jako jsou závody Formule 1 nebo tenisový turnaj Monte-Carlo Rolex Masters.

Sevilla

Už jste byli v Barceloně i v Madridu? Zkuste letos něco jiného – třeba kulturní centrum Sevilla, které se nachází na jihu Pyrenejského ostrova. Dovolenou v Seville se letos v létě pochlubil fotbalista David Beckham s rodinou. A vydat se tam můžete i vy. Jde o město v provincii Andalusie, které je proslulé historií a architekturou, ale také býčími zápasy. Najdete tu arénu s názvem Maestranza, která pochází až z 18. století. Vydejte se za poznáním španělské kultury a místních tradic.

Dominikánská republika

Chcete se opalovat, užívat si moře a písčitých pláží? Vyrazte do karibského moře na ostrov Hispaniola, který tohle všechno nabízí. Slunila se tam také italská biatlonistka Lisa Vittozzi, která v Dominikánské republice nabírala síly už letos v dubnu a potvrdila, že vyrazit na pláž je ideální mimo hlavní letní sezónu.

Tip! Inspirovalo vás některé z těchto míst a rádi byste ho navštívili? Pokud se nyní chystáte někam na dovolenou, nezapomeňte si zřídit cestovní pojištění, se kterým máte jistotu zaplacení lékařských výloh v případě neočekávaných situací. Snadno ho sjednáte online i v den odjezdu.

Rakousko

Chcete zažít pořádné dobrodružství? Vydejte se k sousedům do Rakouska, kde můžete chodit po horách, vyzkoušet ferraty a zažít pořádné horské terény, sjíždět řeku na raftu nebo vyjet na kole a užívat si nádhernou horskou přírodu. Na začátku července sem vyrazila i bývalá česká biatlonistka Gabriela Koukalová, která se rozhodla sjet divoký úsek řeky Salzy na raftu.

Lefkada

Řecké ostrovy jsou ideálním místem pro dovolenou, kde můžete nejen odpočívat, ale také sportovat. Co vyrazit na místo zvané Lefkada? Tento ostrov nabízí skvělou gastronomii a dostupné ubytování. Řecko si v červenci užívala dvojnásobná vítězka zimních olympijských her Ester Ledecká, která na Instagramu sdílela fotky pláží, surfování i koupání mezi vlnami.

Články odjinud


Články odjinud