14. prosince 2021 • 00:00

Nejvyšší výhry v historii: Kolik si šťastlivci odnesli z kasina a loterií?

Prezentace klienta
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Večer zkusit štěstí v ruletě a ráno se probudit jako milionář. Takové příběhy umí psát jedině svět kasin a loterií. Samozřejmě, opravdu pohádkových výher je jako šafránu. Ale právě proto jsou přece tak fascinující. A my se teď podíváme na ty rekordní, jackpotové.



Poker: Američan vyhrál 20 milionů dolarů za druhé místo

Profík Bryn Kenney, který si pokerem vydělal už 56 milionů dolarů (více jak 1,1 miliardy korun), velkou část ze svého bohatství nabyl na turnaji Triton Million v roce 2019. Rekordní výhru 20,5 milionu dolarů získal i přesto, že skončil až druhý, zatímco vítěz Aaron Zang se spokojil „jen“ s necelými 14 miliony. Jak je to možné? Jednoduše. Hráči se domluvili na rozdělení výhry ještě před duelem o titul, kdy byl Kenney ještě ve výhodě – držel pětkrát víc chipů než soupeř.

Black Jack: Král velryb vyhrál v kasinu 40 milionů dolarů za 40 minut

Australského mediálního magnáta Kerryho Peckera znalo celé Las Vegas jako „krále velryb“. Tedy jako někoho, kdo neváhá vsadit na jedinou hru absurdně vysokou částku, třeba i čtvrt milionu dolarů. Ne vždycky se mu to vyplatilo, v roce 1995 v kasinu MGM Grand si ale u jediného stolu přišel za 40 minut na 40 milionů dolarů. A protože byl odjakživa grand, neváhal se o svou radost podělit i s krupiéry – nechal jim spropitné 1 milion dolarů.

Ruleta: Muž, který rozbil bank v Monte Carlu

Snad nejslavnější vítězství v ruletě se připisuje Angličanu Charlesu Wellsovi, kterému se v roce 1891 povedlo shrábnout bank v Monte Carlu, snad v nejslavnějším kasinu na světě. Během 11hodinové návštěvy vyhrál neuvěřitelnou sumu, milion francouzských franků. A jak to někdy bývá, zrovna Wellsovi bohatství štěstí nepřineslo. Peníze prohýřil, skončil ve vězení za finanční podvody a zemřel jako chudák.

TIP: Dnes už máme 21. století, takže kvůli ruletě nemusíte do Monte Carla ani do jiného kamenného kasina. Zkuste online ruletu na stránkách Sazky Her. Hrát můžete jak pro zábavu, ale klidně i o opravdové peníze.

Online kasino: Angličanovi spadl do klína jackpot za 13 milionů liber

Zápis v Guinessově knize rekordů a vystaráno do konce života má Jon Heywood z anglického Cardiffu, veterán z Afghánistánu. V roce 2015 jen tak z nudy zabrousil do online kasina. S 30 librami na kontě zkusil štěstí na pětiválcovém online automatu a ejhle. Během 25 minut, kdy se držel při zemi a sázel jen po čtvrtlibrách, trefil jackpot 13 milionů liber, tedy bezmála 400 milionů českých korun.

Jak vysoký může být jackpot

Šťastlivec z posledního příběhu shrábnul takzvaný progresivní jackpot běžný v online kasínech, na který se skládají všichni hráči, jde na něj troška z každé sázky. Než ho někdo vybere, může teoreticky vystoupat nekonečně vysoko. V Česku ovšem zákon progresivní jackpoty u výherních automatů a dalších technických her omezuje na 500 000 Kč. Víc peněz, bohužel bohudík, za jednu hru získat nejde.

Na druhou stranu, i jackpot půl milionu, to rozhodně nejsou peníze k zahození. Kdo nehraje, nevyhraje, a pokud máte náladu, skočte do online Casina Sazka Hry, kde se nabízí hned 15 unikátních Jackpotů a zkuste ulovit jeden z nich. Ještě předtím si také můžete zkontrolovat, jak vysoko jsou zrovna jackpoty našponované.

18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Články odjinud


Články odjinud