7. září 2011 • 08:55

Sebevrah Dort chce zmizet do USA. O fotbalistovi neví ani matka

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Jihlavy Filip Dort (31), který se minulý týden opil a rozeslal přátelům SMS, že se chce zabít, je stále nedosažitelný, má vypnutý mobil. „Nemám souhlas o něm mluvit a ani se ho na to nemůžu zeptat, teď se s ním nedokážu spojit,“ řekla včera jeho matka. Ta žije v bytě v Dobříši, který je psaný právě na syna Filipa. Dort, kdysi velký talent, jenž hrál ligu mj. v Liberci, Teplicích nebo Příbrami, přerušil smlouvu v Jihlavě, aby si vyřešil své osobní a zdravotní problémy. Podle informací Blesku se chystá odletět za sestrou, která žije v USA.



Co dohnalo Filipa Dorta k tomu, že minulý týden zburcoval své blízké a u něj v bytě v Jihlavě zasahovala policie, aby si neublížil, jak vyhrožoval? „Má dluhy u finančního úřadu, ale to podle mě nebyla příčina. Nesedli si s jihlavským koučem Pivarníkem a prostě chce odejít. Sestra mu nabídla, že může začít nový život u ní v Americe,“ říká zdroj Blesku, který Filipa dobře zná.

Liberecký útočník Jan Nezmar s ním strávil v týmu dva roky. „On nikdy nechtěl být v centru pozornosti, ale byl to sympaťák se smyslem pro situační humor. Rozhodně nebyl v ničem výstřední,“ řekl k jeho povaze exspoluhráč.

Minulé úterý se Dort opil a lékař nařídil jeho převoz na záchytku, protože záložník Jihlavy byl nebezpečný sám sobě. Podle jeho mámy šlo zřejmě o zcela výjimečný úlet. „Filip je normální kluk, který hraje druhou fotbalovou ligu,“ pověděla ve dveřích Dortova bytu.

„Jestli má nějaké dluhy u finančního úřadu, jak jsem se doslechla, rozhodně to nejsou statisíce. Už jsem zaznamenala spoustu nepravdivých informací, ale nechci k tomu víc říkat,“ dodala sympatická blondýna. V každém případě nepůsobila dojmem matky, která má v této chvíli o syna strach.

Při slovech o Filipově plánovaném přesunu do Ameriky obrátila oči v sloup, nicméně tuhle zvěst už slovně nepopřela. Jen není jasné, jestli by do USA měl letět i s přítelkyní a ročním synem Vašíkem, nebo sám.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud