28. prosince 2011 • 04:59

Prominentní synek Jan Charouz: Jednou nohou v kriminále!

Autor: Patrik Vacek, Veronika Pukačová
Vstoupit do diskuse
36
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nachází se kousek od svého snu – závodit ve formuli 1. Podobně blízko, ne-li blíž, má ale i do vězení! Český pilot Jan Charouz (24) v minulém roce přišel o řidičský průkaz. Přesto se klidně dál proháněl po silnicích a pěkně si zavařil.



Foto 

V dubnu byl totiž zadržen na motorce policií a obviněn z maření výkonu úředního rozhodnutí. U soudu pak vyfasoval trest odnětí svobody na dva měsíce s ročním podmínečným odkladem.

Syn podnikatele a bývalého závodníka Antonína Charouze při jízdě na silnici asi zapomněl, že už nesedí ve formuli. Jak Blesk nyní zjistil, Jan Charouz se loni po několika přestupcích vybodoval a přišel o řidičský průkaz.

Přesto dál řídil a 27. dubna v 16:20 byl chycen policií, jak uhání na motorce na křižovatce ulic Jindřišské a Jeruzalémské v Praze 1. „Hlídka kontrolovala čtyřiadvacetiletého řidiče na motocyklu značky Vespa. Policisté zjistili, že nemá řidičský průkaz, protože je vybodovaný.

Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ řekla Blesku policejní mluvčí Eva Stulíková.

Charouzovi, který před měsícem jako druhý Čech v historii usedl během závodního víkendu do kokpitu formule 1, za tento přestupek hrozily až tři roky vězení!

Charouz se soustřeďuje před závodemFoto Renault F1 Team
Soud ale vydal trestní příkaz, podle kterého dostal dvouměsíční trest odnětí svobody s ročním podmínečným odkladem. Proti němu byl však podán odpor, nicméně trest byl 15. prosince u soudu potvrzen.

„Při hlavním líčení byl obžalovaný uznán vinným,“ potvrdila Blesku mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Michaela Wenzlová s tím, že obhájkyně Charouze se na místě odvolala. Rozsudek tudíž není pravomocný.

Na dotaz Blesku, proč řídil, přestože přišel o papíry, odmítl Jan Charouz odpovědět. „Není to pravda a nebudu se k tomu vyjadřovat,“ odsekl pilot.

Charouz v půlce prosince k soudu nepřišel, protože si tou dobou užíval se snoubenkou, modelkou Michaelou Strählovou, v Miami. Pokud bude testovacímu pilotovi stáje Renault při dalším stání trest potvrzen a během roku znovu poruší zákon, může být s jeho nadějně rozjetou kariérou konec.
Místo do kokpitu F1 usedne za katr.

Profil Jana Charouze
Narozen: 17. července 1987, Praha

● Profese: závodní jezdec

● Stav: svobodný (snoubenka Michaela Strählová)

● Kariéra: 2003 formule BMW, 2004– 06 F3000, 2007– 09 Série 24 hodin LeMans, 2010–11 formule Renault, testovací pilot stáje F1 Lotus Renault, v listopadu 2011 se jako druhý Čech v historii zúčastnil závodního víkendu formule 1, když nastoupil do pátečního tréninku u týmu Hispania před VC Brazílie.

● Největší úspěch: 4. místo ve 24h Le Mans 2009

Jan Charouz si vyzkoušel trénink Formule 1
Jan Charouz si vyzkoušel trénink Formule 1

Vstoupit do diskuse
36
Články odjinud


Články odjinud