27. ledna 2018 • 18:10

Třetí roznožka! Klan Kordů miluje Austrálii, Sebastian přál tátovi

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle kontinent jim prostě svědčí. Sportovní klan Kordových si připsal v Austrálii třetí grandslamový triumf. Po tátovi Petrovi, který ovládl tenisové Australian Open před 20 lety, sestře Jessice vládnoucí golfu, se opět na tenisových kurtech v Melbourne blýskl Sebastian Korda. I když zatím „jen“ v juniorské kategorii. A ani sedmnáctiletý mládenec neopomněl na oslavu svého triumfu střihnout nohama. Tohle je prostě u Kordových tradice, jak připomněla na sociální síti právě i jeho sestra Jessica a ještě dodala: „Austrálie, milujeme tě!“



„Hlavním cílem bylo tenhle turnaj vyhrát pro tátu a dát mu ho k padesátinám. Máma je bude mít pátého února, takže i pro ni,“ hlásil Sebastian Korda na pódiu pro vítěze Australian Open. Nejmladší ze tří dětí s pohárem jen prokazoval, jak semknutou rodinou Kordovi jsou. „Všechno nejlepší, tati,“ zakončil pak svou děkovnou řeč na kurtu Roda Lavera.

Sebastian Korda předvádí roznožku, kterou proslavil jeho otec
Sebastian Korda předvádí roznožku, kterou proslavil jeho otec

Melbourne je jejich osudovým městem. Otec zde vyhrál v roce 1998 svůj jediný grandslamový titul, nejstarší z jeho dětí Jessica pak v roce 2012 ovládla golfové Australian Open. A do třetice radostně stříhal ve městě na řece Yarra nohami jak nůžkami Sebastian, který ve finále tenisové juniorky přemohl po dramatickém boji Tchaj-wance Čun Sin Cenga 7:6 (6), 6:4.

„Tohle děcko právě vyhrálo… Já nebrečím, to ty Sebi,“ psala na Twitter Jessica (24 let), která také pomocí obrázku připomněla všechny tři jejich roznožky. Prostřední ze sourozenců Nelly (19) zase z turnaje na Bahamách kvitovala, že nemusí hrát příliš brzy ráno, jelikož ponocovala a také sledovala bratrovo finále.

Velký šéf a synův hlavní trenér Petr utkání sledoval doma z floridského Bradentonu. „Hrál moc pěkně,“ odpovídal Sportu na blahopřejnou zprávu. Synovi psal před každým utkáním do Austrálie sms zprávu. Před finále mu jen doporučil: „Ať se stane cokoliv, užij si to. Bude to skvělá zkušenost.“

Více o Sebastianu Kordovi a reakce jeho otce najdete v Nedělním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud