21. ledna 2019 • 15:00

Serena zapomněla, že není jednička? Předčasný příchod hvězdy baví svět

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední ženské osmifinále na Australian Open budilo velké očekávání. Turnajový pavouk mezi sebe postavil Simonu Halepovou a Serenu Williamsovou. Fanoušci se paradoxně bavili ještě před prvním podáním. Když místní hlasatel vyzval k příchodu světovou jedničku, na kurt si to nakráčela legendární Američanka. Když jí došlo, že tam zatím nemá co pohledávat, vrátila se zpět do tunelu.



Z pohledu příznivců bílého sportu to byl nejočekávanější zápas pondělního programu Australian Open. Na jedné straně Simona Halepová, jež momentálně kraluje ženskému tenisu, na druhé sedminásobná vítězka tohoto prestižního grandslamu Serena Williamsová . Ačkoli zkušenou Američanku dělilo od své soupeřky v žebříčku WTA osmnáct příček, podle sázkových kanceláří byla favoritem.

Na její vítězství si vsadily statisíce lidí, málokdo z nich však tušil, že jim nabídne zábavu ještě před samotným zahájením očekávaného duelu. Postarala se o ni ve spojení s hlasatelem, který pomocí mikrofonu vyzývá hráčky k příchodu na dvorec. Když požádal diváky, aby přivítali světovou jedničku z Rumunska, z útrob stadionu se vynořila nic netušící Serena.

K netradiční situaci, která hlasitě rozesmála všechny přítomné, zřejmě došlo kvůli sluchátkům, přes něž Williamsová hlasatele neslyšela. Její vtipné „selhání“ vzápětí pobavilo i sympatickou Rumunku.

Obě hráčky následně bavily i na kurtu. Úvodní dva gamy prvního setu byly ve znamení využitých brejků, po jeho zbytek už ale vládla legendární Američanka, která jej získala jednoznačně 6:1. Halepovou špatný vstup nepoložil, ve druhém setu se výrazně zvedla a obětavým výkonem si vynutila rozhodující třetí sadu. Když však v sedmém gamu ztratila podání, bylo o osudu utkání rozhodnuto.

„Byl to intenzivní zápas, některé hry byly neuvěřitelné. Mám ráda tenis, miluji tento turnaj, je opravdu skvělé tady znovu hrát,“ řekla Serena, jež si díky výhře vybojovala postup do čtvrtfinále. V něm se ve středu střetně s rozjetou Karolínou Plíškovou .

Dočká se mladší ze sester Williamsových dalšího úspěchu, nebo ji vyřadí lounská rodačka?

Serena Williamsová postoupila na Australian Open do čtvrtfinále
Serena Williamsová postoupila na Australian Open do čtvrtfinále

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud