26. ledna 2019 • 18:18

Navrátilová o Kvitové: Petro, jsi šampionkou života. Jak reagují další?

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
  • Nejlepší tenistky letošního Australian Open: vlevo vítězná Naomi Ósakaová, vpravo poražená finalistka Petra KvitováNejlepší tenistky letošního Australian Open: vlevo vítězná Naomi Ósakaová, vpravo poražená finalistka Petra KvitováFOTO: Reuters

    Skvělá podívaná s napínavou zápletkou. Petra Kvitová bojovala ve finále Australian Open proti Japonce Naomi Ósakaové ze všech sil, nakonec padla ve třetím setu. I tak ji nejen tenisový svět na sociálních sítích zahltil přáními a gratulacemi. „Po triumfu na US Open se Naomi stala hvězdou, teď, když bude světovou jedničkou, dokonce superstar. Gratulace šampiónce a Petro! Ty jsi šampionkou života," napsala bývalá světová tenisová jednička Martina Navrátilová.

    Odhodlání, úsilí a nakonec i slzy. Petra Kvitová vložila do třetího grandslamového finále v kariéře vše, co mohla. I vzhledem k jejímu nedávnému vážnému poranění ruky a následnému tenisovému restartu pro ní byla cesta turnajem hodně emotivní. I přesto, že na celkové prvenství nedosáhla, když podlehla Naomi Ósakaové ve třech setech 6:7 (2:7), 7:5 a 4:6, ohlasy nejen z tenisového světa byly jednohlasně pozitivní. 

  • Martina Navrátilová

    Při závěrečném proslovu k divákům sklidila Petra Kvitová obrovský aplausFoto ČTK

    Krásnou zprávu poslala Petře Kvitové na Twitteru bývalá vynikající tenistka Martina Navrátilová. „Po triumfu na US Open se Naomi stala hvězdou, teď, když je z ní světová jednička, dokonce superstar. Gratulace šampiónce a Petro! Ty jsi šampiónka života," napsala upřímně trojnásobná singlová vítězka Australian Open (1981, 1983, 1985).

  • Billie Jean Kingová

    Nejlepší tenistky letošního Australian Open: vlevo vítězná Naomi Ósakaová, vpravo poražená finalistka Petra KvitováFoto Reuters

    Tenisová legenda Billie Jean Kingová vyzdvihla výkon výborné Japonky. „Gratulace dvojnásobné grandslamové vítězce. Tvoje budoucnost je zářná a tvůj talent, drajv a odhodlání tě dostanou daleko."

  • Alize Cornetová

    Naomi Ósakaová porazila ve finále Australian Open Petru Kvitovou a stane se novou světovou jedničkouFoto Reuters

    Přidala se i francouzská tenistka Alize Cornetová. „Ohromné finále! Děkuji holkám, ukázaly sílu, zaujetí, kuráž a odolnost. Pro všechny z nás jste velkou inspirací. A Naomi, vítej jako světová jednička."

     

    Druhá kariéra Petry Kvitové: od přepadení až do finále Australian Open
    Video se připravuje ...

  • Bethanie Matteková-Sandsová

    Kvitové nevyšel útok na post světové jedničky, Osakáová ovládla druhý grandslam v řadě
    Video se připravuje ...

    Dvě hodiny a osmadvacet minut dlouhý zápas nadchl také olympijskou vítězku a držitelku pěti grandslamových vítězství v deblu Bethanie Mattekovou-Sandsovou „Wow. Petra ukázala obrovské srdce a nervy ze železa... Ale ksakru, Naomi přišla s opravdovými bombami. Skvělé ženské grandslamové finále."

  • Fotbalisté Slavie

    Zápas sledovali také fotbalisté pražské Slavie, kteří jsou aktuálně na soustředění v Portugalsku. „Petra Kvitová bohužel po strhující finálové bitvě nedosáhla na Australian Open na samotný vrchol! Ale hráči si utkání nenechali ujít a Petru, která bojovala až do samotného konce, podporovali i z Portugalska. Celá Slavia ji do budoucna přeje mnoho tenisových úspěchů," zveřejnil příspěvek oficiální facebookový profil klubu.

  • Organizátoři Australian Open

    Petra Kvitová při finálové bitvě na Australian OpenFoto Reuters

    Povzbuzení Petře připravili i organizátoři samotného turnaje. „Hlavu vzhůru, Petro. Pro mnohé jsi inspirací," stálo na oficiálním twitterovém účtu Australian Open.

    Finále je samo o sobě pro Kvitovou obrovským úspěchem, tenisový expert Jan Kukal ji navíc pasuje do role největší favoritky na Wimbledonu. Už po Australian Open se však osmadvacetiletá česká tenistka posune z šestého místa na druhou příčku světového žebříčku právě za jednadvacetiletou Japonku. 

    Vítězka Naomi Ósakaová a Petra Kvitová po finále Australian Open
    Vítězka Naomi Ósakaová a Petra Kvitová po finále Australian Open

    Kvitové nevyšel útok na post světové jedničky, Osakáová ovládla druhý grandslam v řadě
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud