Jonáš Bartoš
26. ledna 2019 • 13:12

Slzy Kvitové! Po finále jí popřála také vítězka: Gratuluju, že jsi zpátky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva, jaká se jen tak nevidí. Finále ženské dvouhry na Australian Open nabídlo nádhernou podívanou, mimořádné drama a excelentní tenis od obou aktérek. Petra Kvitová nechala na kurtu srdce, ve druhém setu utekla ze tří mečbolů a bojovala do posledního míčku. Jenže Naomi Ósakaová ukázala, že právě jí může patřit budoucnost světového tenisu. Triumfem v Melbourne se stala světovu jedničkou a po US Open ovládla druhý grandslam po sobě. Svoji soupeřku však nezapomněla ocenit v proslovu po svém dalším triumfu.



Po závěrečném míčku si 21letá Japonka schovala hlavu do dlaní, zklamané Kvitové se rychle do tváře draly slzy. 

"Je to šílené, nemůžu uvěřit, že jsem právě dohrála finále grandslamu. Byl to skvělé, chtěla bych pogratulovat Naomi a jejímu týmu. Opravdu hrála skvěle, gratuluju jí k posunu na místo jedničky. Pro mě je ctí, že můžu držet tuhle krásnou trofej, je to docela dlouho, co jsem byla na grandslamu naposledy ve finále," tvrdila Kvitová, když přebírala stříbrný talíř pro poraženou finalistku.

Obě hráčky odměnil dav v Melbourne na konci vypjaté bitvy nadšeným potleskem vestoje, šlo o nejlepší možnou reklamu na ženský tenis. Ani Kvitová se rozhodně nemá za co stydět, bojovala ze všech sil a odehrála fantastické utkání.

Při korunovaci opět připomněla období, kdy po napadení v jejím bytě a těžkém zranění levé ruky nevěděla, zda se bude schopná vrátit do tenisového kolotoče.

Vzestupy a pády Petry Kvitové za poslední dva roky. Více čtěte ZDE>>>

Kvitové nevyšel útok na post světové jedničky, Osakáová ovládla druhý grandslam v řadě
Video se připravuje ...

"Chci moc poděkovat kamarádům i rodině co jsou doma a dívali se na zápas. Díky svému týmu za všechno, co pro mě udělali. Ale hlavně, že se mnou zůstali, i když nebylo jisté, jestli budu ještě moc držet v ruce raketu," řekla divákům ve vyprodané Rod Laver Areně pohnutým hlasem. "Každý den jste mě podporovali, zůstáváte pozitivní, to jsem moc potřebovala. Nebylo to se mnou jednoduché, moc děkuji. A také vám všem, co jste přišli fandit. Snad zůstaneme zdravé a uvidíme se za rok," doufala Kvitová.

Pódium na centrkurtu pak patřilo hlavní postavě australského večera, nové světové jedničce Naomi Ósakaové. Ale stejně se nejdřív pořád hovořilo o Kvitové. "Chtěla bych poděkovat a pogratulovat Petře. Vždycky jsme s tebou chtěla hrát finále. Prošla sis mnoha věcmi. Moc gratuluji k tomu, že jsi zpátky ve finále grandslamu," ocenila svou českou zkušenější soupeřku.

Pak přišly na řadu děkovačky fanouškům, svému týmu, fanouškům a následné focení s pohárem. Ósakaová ukazuje, že je zrozená pro velké zápasy. Po infarktovém finále na zářijovém US Open proti legendární Sereně Williamsové udolala další velkou postavu světového tenisu a slaví druhý grandslam po sobě, což je v aktuální vyrovnanosti ženské elity mimořádný počin.

"Myslím, že tady máme budoucí hvězdu do příštích deseti let. Umí hrát úplně všechno," vysekl poklonu mladé kometě ve studiu Eurosport někdejší španělský tenista Àlex Corretja. "A u Kvitové si myslím, že se bude dál zlepšovat. Kdyby vyhrála, bylo by to možná až příliš dobré. Bude dál tvrdě pracovat. Teď jí to bude hodně bolet, ale myslím, že v životě jsou důležiější věci, než tenis, a ona to dobře ví. Má dobrou šanci letos ještě grandslam vyhrát."

Druhá kariéra Petry Kvitové: od přepadení až do finále Australian Open
Video se připravuje ...

Petra Kvitová byla blízko zisku třetího grandslamu v kariéře, ve finále Australian Open ale nestačila na Japonku Ósakaovou
Petra Kvitová byla blízko zisku třetího grandslamu v kariéře, ve finále Australian Open ale nestačila na Japonku Ósakaovou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud