Jonáš Bartoš
2. února 2018 • 19:45

Tenis v Česku láká. Lístky na Fed Cup mizí, hvězdy požene zaplněná aréna

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už příští víkend (10. – 11. února) se v Praze chystají tenisové hody. České hráčky nastoupí ke čtvrtfinále Fed Cupu proti Švýcarsku. Domácí favoritky se znovu budou spoléhat na podporu zaplněné O2 areny. Přestože startuje olympiáda a v Praze poběží jarní prázdniny, už teď je největší česká hala téměř vyprodaná. „Zbývá asi tisícovka vstupenek,“ informuje pro iSport.cz Karel Tejkal, mluvčí agentury Česká sportovní, která velkou tenisovou akci tradičně zajišťuje.



Tenis v Praze stále láká. Dokládá to i zájem o blížící se první kolo Fed Cupu v roce 2018. České reprezentantky vyzvou na půdě pražské O2 areny už následující víkend Švýcarsko a čekají se velmi zajímavé zápasy.

Domácí nastoupí v nejsilnějším složení, nehrající kapitán Petr Pála nominoval osvědčenou čtveřici Karolína Plíšková , Petra Kvitová , Barbora Strýcová a Lucie Šafářová . Tedy hráčky, které se významnou měrou podílely na pěti triumfech v letech 2011 až 2016.

Tuzemská tenisová elita láká i fanoušky. Týden před startem hracího víkendu už je O2 arena téměř vyprodaná. „V tuto chvíli zbývá v prodeji asi tisícovka vstupenek. Na to, že se hraje v době olympiády a v Praze se půlí jarní prázdniny, jsme velmi mile překvapení. V aréně bude bezpochyby přes deset tisíc diváků. Zájem je větší, než jsme očekávali,“ pochvaluje si Tejkal.

Dolní patro vysočanské haly je už nyní beznadějně vyprodané. K dispozici jsou vstupenky do horní části arény - lístky na celý víkend jsou k mání za 1190 a 990 korun. Vstupenky jsou přenosné, to znamená, že na lístek nemusí jít stejná osoba v sobotu i v neděli.

Diváci se můžou těšit na nejlepší české tenistky současnosti. Hvězdná čtveřice Plíšková (5. v žebříčku WTA), Strýcová (24.), Kvitová (29.) a Šafářová (30.) se ve fedcupové sestavě sešla naposledy ve vítězném finále proti Ruskám v Praze v listopadu 2015. Ve dvouhrách tehdy nastoupily Plíšková s Kvitovou, o celkovém triumfu 3:2 rozhodly Plíšková se Strýcovou v závěrečné čtyřhře.    

Právě vítězné tažení v O2 areně si všechny hráčky moc touží zopakovat. Před rokem skončily české tenistky v semifinále, v omlazeném složení Vondroušová, Siniaková, Kristýna Plíšková prohrály na Floridě 3:2 s výběrem USA.

Tenis se v Česku těší dlouhodobě velké oblibě. Vyprodaná O2 arena si na podzim užívala premiérový ročník Laver Cupu s hvězdnými Nadalem a Federerem , v minulých letech na kurtu před vlastními fanoušky slavili čeští tenisté triumfy v Davis Cupu i Fed Cupu.

Vstupní víkend se Švýcarskem, jejichž výběr povede legendární Martina Hingisová , má zahájit cestu k dalšímu velkému titulu. „Naše sestava je hodně silná a věřím, že budeme úspěšní. Na papíře budeme velkými favority. Všechny hráčky toho ve Fed Cupu spoustu vyhrály a díky nim máme doma hodně trofejí. Je velká radost mít takový tým na tohle utkání,“ láká fanoušky na další zajímavé tenisové bitvy fedcupový kapitán Petr Pála.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud