10. prosince 2009 • 18:53

Trapas Oty Černého: Nadala si plete s Vánocemi

Autor: qp, bke
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf sportovní redakce a známý "brepta" Ota Černý zase nevěděl o čem mluví. A vskutku se vyznamenal. Při snaze položit Radku Štěpánkovi dotaz, co říkal na euforii Španělů, když v ulicích všude viděl nápis Bon Nadal, ho musel český tenista poopravit a totálně ztrapnit. „Bon Nadal znamená Veselé Vánoce, pane Černý,“ usmál se Štěpánek.



Blesk.czPřed klíčovými boji se Španělskem se tvrdilo, že dvojice Berdych – Štěpánek má šanci Nadala a spol. porazit, nakonec se ovšem setkali s krutou realitou a ve finále Davis Cupu prohráli vysoko 0:5.

Radek Štěpánek je před Davis Cupem ve výborné náladěFoto Martin Sekanina (Blesk)

Ota Černý ve svém pořadu Na slovíčko naznačil, že Španělé o triumfu nepochybovali, protože všude vyvěšovali nápisy Bon Nadal.

Jenomže to řekl, aniž by si ověřil, co tato slova v Katalánštině znamenají.

„V tomto vás pane Černý musím opravit. Tenhle nápis nemá s Rafaelem Nadalem nic společného. Ve skutečnosti to znamená hezké (Veselé) Vánoce,“ uvedl Štěpánek.

„A my jsme si všichni mysleli něco jiného,“ snažil se Černý zlehčit situaci. Každopádně další hezká perla do sbírky, Oto!

Přepis rozhovoru

ČERNÝ: "Je pravda, že cesta Davis Cupem byla nóbl. Před cestou do Barcelony jsme všichni říkali, že vyhrajeme. Všichni jsme tomu věřili. Neměli jsme velké oči? Nebyla ta předzápasová euforie trochu zbytečná nebo nafouknutá?"

ŠTĚPÁNEK: "Nemyslím si, že to byla euforie. Ale kdybychom se tam jeli jen prohrát nebo se zúčastnit, tak by tam nemělo cenu vyrážet..."

ČERNÝ: "Myslím si, že jsme měli být (před finále) víc při zdi. Pokornější."

ŠTĚPÁNEK: "Tak pokorní musíme být před každým utkáním. Ke každému soupeři mít obrovský respekt..."

ČERNÝ: "Hovořím o euforii, která byla u nás. Ovšem ve Španělsku v Barceloně to bylo ještě daleko horší. Barcelona byla popsána nápisy Bon Nadal. Celá Barcelona byla nadšená, věřila, že Nadal vyhraje. Nezáviděli jste tu slávu, kterou má Nadal?"

ŠTĚPÁNEK: "Musím Vás pane Černý trošku opravit. Taky jsme si mysleli, že má Bon Nadal co do činení s Rafaelem Nadalem. Ale protože náš fyzioterapeut Michal Novotný žije už delší dobu ve Španělsku, tak Bon Nadal znamená katalánsky "hezké Vánoce".

Vstoupit do diskuse
11
Články odjinud


Články odjinud