Jan Jaroch
13. listopadu 2018 • 12:30

Černošek: Z Kvitové mám divný pocit. Co řekl Siniakové a jaké vidí naděje?

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevyhnutelné střídání generací ve fedcupovém týmu, toho jsme byli podle Miroslava Černoška svědky o pražském finálovém víkendu. Šéf České sportovní, jež týmové soutěže doma zaštiťuje, věří v kvalitu nové hrdinky Kateřiny Siniakové. Ta tvoří i nejlepší deblový pár světa s Barborou Krejčíkovou. „Kdyby Katka v každém zápase uhrála singlový bod a vyhrály debla, tak jen odtud máte dva ze tří potřebných bodů,“ hledí sedmdesátiletý manažer do budoucnosti s optimismem.  V rozhovoru pro iSport Premium řeší i Petru Kvitovou, kterou považuje téměř za svou dceru, či nový plánovaný nový formát soutěže.



Šest titulů za osm let, to je éra, pod níž je Miroslav Černošek podepsaný hodně tučným písmem. To on tahá v zákulisí za nitky a díky jeho dobrým vztahům s hráčkami nemělo Česko na rozdíl od jiných mocností problémy s tím, aby hvězdy reprezentovaly.

O Kateřině Siniakové jste již nějaký čas mluvil jako o další velké opoře pro Fed Cup. Muselo vás potěšit, že se vaše slova o víkendu ukázala hodně prorockými, že?
„Nechci ze sebe dělat vizionáře, ale povím vám jeden příběh. Ve čtvrtek jsem přišel na trénink a viděl, že Petra (Kvitová) prostě ve svém stavu o víkendu nastoupit nemůže. Akorát dotrénovala Katka. Já s ní spolupracuji desátý rok. Vzal jsem si ji bokem, sedli jsme si na lavičku a dal jsem s ní řeč.“

Co bylo jejím obsahem?
„Říkám jí: Katko, prosím tě, nastal okamžik změny. Dvacet let dělám marketing kolem Fed Cupu a Davis Cupu a vždycky přijde bod zlomu. A ten nastává tady a teď. Jestli jsi to správně pochopila, Petra (Kvitová) ve Fed Cupu pomalinku končí, Bára (Strýcová) končí natvrdo. A řeknu ti, že můžeš vyhrát turnaje v Madridu, Pekingu nebo kde všude, ale když tady v té hale uděláš o víkendu dva body, tak jsi hvězda českého tenisu a celého českého sportu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud