Jan Jaroch
28. května 2019 • 22:18

Mladá naděje ukradla Siniakové trenéra! Neetické, povzdechla si Češka

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Je obvyklé, že tenisté a tenistky propouští své trenéry. Aby vám však kouč dal sám výpověď a šel za lepším, to se jen tak nestává. Zažila to Kateřina Siniaková, kterou po víc než půlroční spolupráci opustil Brit Iain Hughes. A namířil si to ke konkurenci. Už v Paříži se radoval v lóži osmnáctileté Rusky Anastasie Potapovové, která v úvodním kole vyřadila Angelique Kerberovou.



„Překvapil mě tím. Asi dostal lepší nabídku. Řekli jsme si, že si musíme promluvit a ukázalo se, že pokračuje s někým jiným,“ popsala třiadvacetiletá česká tenistka, jež si spolupráci s někdejším trenérem Eliny Svitolinové a jiných známých jmen pochvalovala, ač letos zůstává výsledkově za očekáváním.

Kateřina Siniaková na turnaji v Norimberku
Kateřina Siniaková na turnaji v Norimberku

K veletoči došlo z čistého nebe po turnaji v Praze a víc než na trenéra se Siniaková zlobí na tým Rusky Potapovové, který jí kouče přetáhl. „Myslím si, že je trošku neetický, když hráči nabízejí spolupráci zadanému trenérovi, navíc uprostřed sezony. Ale OK,“ pokrčila rameny.

Potapovová je někdejší světovou jedničkou a vítězkou Wimbledonu mezi juniorkami, obecně platí za velký talent světového tenisu.

V téhle pozici kdysi bývala i Siniaková, v jejímž týmu zaujal pozici trenéra obratem otec Dmitrij. „Je vždycky na mojí straně. Jsem ráda, že se na něj můžu spolehnout. Jedeme spolu, nespěchám na to najít si jiného trenéra,“ pravila vděčná tenistka, jež se v posledních týdnech zvedá.

V Norimberku se propracovala poprvé v sezoně do semifinále, na Roland Garros přešla přes Kazachstánku Rybakinovou po výsledku 7:6, 6:1 do druhého kola.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud