14. června 2021 • 12:15

Poklony tenisové Popelce Krejčíkové: Vítej v exkluzivním klubu

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vloni nebyla před Roland Garros ani v elitní stovce žebříčku, letos Barbora Krejčíková opouští Paříž jako grandslamová šampionka, která si podmanila antukový vrchol ve dvouhře i deblu. Hráčka z Ivančic se usmívá v hlavní roli obrovského tenisového příběhu. A svět žasne.



„Příběh Popelky je kompletní,“ oznámili výsledky antukového grandslamu organizátoři betonového US Open. I v Paříži psali o českém zjevení ve druhém týdnu jako o „popelkovském vzestupu.“ A porovnáním se stejnou pohádkou začínají další desítky článků a tenisových reakcí.

Nenasazená a i přes úspěch ve Strašburku opomíjená mezi jinými českými favoritkami. French Open Barbory Krejčíkové je klasickou sportovní „Cinderella story“ (jak v anglicky mluvících zemích příběhu Popelce říkají). Sama mu dala ještě jiný rozměr, když po vyhraném semifinále zavzpomínala na Libuši Šafránkovou, jejíž tvář umouňenou od popela znají nejen čeští diváci.

V neděli Barbora Krejčíková spolu s parťačkou Kateřinou Sinakovou nasadila své pohádce korunku, když triumfem ve čtyřhře získala pařížský double. „Vítej v exkluzivním klubu,“ vzkázala na centrkurt Mary Piercová, francouzská legenda, které se poslední kousek povedl jako poslední. Před dlouhými 21 lety.

„Jsem šťastná, že se ti povedlo vyhrát první grandslam zrovna na Roland Garros. Musí to pro tebe být neuvěřitelný moment,“ napsala ke společné fotografii.

Mezi desítkami a stovkami gratulací z tenisového světa vyčnívá třeba ta od legendární Billie Jean Kingové. „Vyhrála při své teprve páté účasti v hlavní soutěži grandslamu. To je třetí nejrychlejší výkon v open éře,“ dodala dvanáctinásobná šampionka v součtu čtyřech největších turnajů.

Antuka v Paříži je ale pro takový výkon v posledních letech jako stvořená. Posledních letech pokaždé triumfovala hráčka, pro kterou šlo o první takovou trofej: Muguruzaová, Ostapenková, Halepová, Bartyová, Šwiateková. Co jméno, to pojem.

„Tvoje cesta během turnaje a posledních týdnů je úžasná. Gratulace, Báro. Uvidíme se zítra,“ psala ještě před finále čtyřhry loňská vítězka Šwiateková. Při boji o titul v deblu se ale viděly ani ne 80 minut.

ŠOK na French Open! Krejčíková senzačně ovládla singl, získá titul i v deblu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud