Jan Jaroch
29. května 2019 • 20:12

Štěpánkův kůň zazářil, Dimitrov skolil Čiliče: Potřebuji se obklopit správnými lidmi

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčí bezpečně proměňuje penaltu, 1:0 pro Letenské!
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Po dvou týdnech spolupráce s Radkem Štěpánkem se Grigor Dimitrov dočkal největší letošní výhry. Ve 2. kole Roland Garros si 46. muž pořadí ATP vyšlápl na nasazenou jedenáctku Marina Čiliče. Bulhar zvládl druhý pětisetový duel za sebou. V úvodním kole přemohl po maratonu Srba Janka Tipsareviče, nyní otočil mač z 1:2 na sety proti vytáhlému Chorvatovi Čiličovi (6:7, 6:4, 4:6, 7:6, 6:3). Na kurtu strávil Dimitrov dohromady už 7 hodin a 25 minut.



Dimitrov Štěpánka najal na radu svého mentora Andre Agassiho. Spolupráci zahájili před dvěma týdny v Římě, kde osmadvacetiletý Bulhar prohrál už v úvodním kole. I proto se svým týmem zařadil před grandslamem výjezd do Ženevy, kde prošel kvalifikací, ale v úvodním kole nestačil na Argentince Federica Delbonise. Až v Paříži přišel skutečný úspěch.

„Radka znám již vážně dlouho, vždycky se mi líbilo, jak přemýšlí na kurtu i mimo něj. Je to zajímavý chlap i hráč, vždy měl svůj styl a dokázal toho vážně hodně,“ vysvětloval Dimitrov, proč po rozchodu s Danim Vallverduem oslovil bývalého českého tenistu. Vítěz Turnaje mistrů z roku 2017 a někdejší světový hráč číslo 3 si na Štěpánkovi cení pozitivního přístupu a velké energie.

„Nemám moc nahraných zápasů, protože mě trápilo rameno. Potřebuji teď pozitivní energii a obklopit se těmi správnými lidmi,“ prohlásil Bulhar, jenž byl se Štěpánkem domluvený jen na přípravu před Roland Garros a antukový grandslam. Nyní je možné, že tahle spolupráce bude trvalejšího rázu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud