11. června 2023 • 04:40

Tým kolem Muchové odhalil vítězný rituál, ale i puchýře či noční šichty

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Sedm zápasů svedla Karolína Muchová na Roland Garros. Sedmkrát vyběhl její kondiční trenér a fyzioterapeut Jaroslav Blažek v den utkání na dvanáctikilometrovou trasu k pařížské dominantě Eiffelově věži, když ještě ostatní vyspávali v pronajatém domku. Před těžkým 1. kolem proti Marii Sakkariové nemohl nervozitou spát a po cenné výhře mu tenisový trenér Emil Miške navrhl: Víš co? Funguje to, musíš tenhle rituál držet. „A klobouk dolů, že to taky udělal,“ ocenil slovenský kouč.



Sám Blažek býval tenistou, pyšný je na titul deblového přeborníka Žatce. Jak se na jeho profesi sluší, stále je vyrýsovaným sportovcem zvyklým běhat. „Pivní údržba musí být,“ směje se.

„Ale nenapadlo by mě teda, že si zrovna tady tak zvýším kondici. Pokaždé jsem si říkal: Ty vole, zase! Neskutečný! Ale pak už to dospělo tak daleko, že jsem běhal stejnými ulicemi, šlapal na stejné obrubníky a schody. Obsese nejvyšší kategorie,“ vyprávěl.

Kromě toho svědomitě pečoval o tělo své zaměstnavatelky Muchové. A ocenil její přístup. „Po třetím kole jsme končili s masáží v půl jedné ráno. Zápas skončil pozdě a stejně odpracovala vše, co měla. To svědčí o jejím morálu.“

Před tříhodinovým semifinále s Arynou Sabalenkovou dorazil z Prahy druhý fyzioterapeut, rozbitou tenistku dávali společně dohromady pět hodin. Jak je grandslamový turnaj hraný až do konce zničující, nastínil i Blažek. „To už není jen o bolesti a svalech, ale i o puchýřích na nohou a dalších věcech. Není to žádná sranda.“

A i pro něj samotného budou možná zničující také další grandslamy. Už se plánovalo, že by ve Wimbledonu mohl jezdit na kole k Big Benu. „A při US Open bys mohl pokaždé vyběhnout na Empire State Building,“ popichoval kouč Miške.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud