Pavel Novotný
5. září 2012 • 20:08

Patent na rekordy: Neskutečný Isner znovu přepisoval tenisové statistiky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přejete si nějaký nový tenisový rekord? Řekněte si Johnu Isnerovi! Americký dlouhán má na tyto záležitosti pravděpodobně patent. Sedmadvacetiletý borec přidal do své sbírky další na probíhajícím US Open. Jeho pondělní zápas třetího kola s Němcem Kohlschreiberem končil čtyři minuty před půl třetí ráno, což je rekord Flashing Meadows.



Už dávno známý je jeho pravděpodobně nepřekonatelný rekord z Wimbledonu 2010, kdy spolu s Francouzem Mahutem „mučil“ diváky nekonečným, přes 11 hodin trvajícím zápasem, který vyvrcholil jeho vítězstvím v pátém setu 70:68.

Nejvíce odehraných gamů, nejdelší set, nejvíce es, vítězných míčů…atd. Ve výčtu z rekordů bychom v souvislosti s památným wimbledonským zápasem z dvorce číslo osmnáct pokračovali ještě dlouho.

A protože od wimbledonského mače již nějaký čas uplynul, rozhodl se Isner připomenout na letošním French Open, kde odehrál druhý nejdelší zápas historie pařížského turnaje.

 A jak jinak než s Francouzem. Jen Mahuta nahradil Henri Mathieu, s kterým se Američan řezal 5 hodin a 41 minut, aby v pátém setu tentokrát padl 16:18.

John Inser noční souboj s Kohlschreiberem nezvládlFoto Reuters

Bez rekordu, přesto velmi zajímavým výkonem se 206 centimetrů vysoký Američan předvedl i v Delray Beach, kde prohrál v prvním kole rozhodující tiebreak třetího setu s Rusem Gabashvilim 13:15.

Ale vraťme se k nejnovějšímu Isnerovu zářezu. Populární Night Session se jedenáctý hráč světa rozhodl divákům trošku natáhnout.

Jako parťáka si pozval zmiňovaného Kohlschreibera, kterému nakonec podlehl po pětisetové bitvě 4-6, 6-3, 6-4, 3-6, 4-6. Utkání skončilo před znavenými fanoušky ve 2:26 mistního času.

Stejného času dosáhli 4. září roku 1993 i Mats Wilander, který porazil krajana Pernforse po 4 hodinách a jedné minutě (7-3), 3-6, 1-6, 7-6 (8-6), 6-4. Utkání také končilo čtyři minuty před půl třetí ráno.

Podle tabule s ukazatelem skóre končilo utkání Isnera s Kohlschreiberem pět minut před půl třetí, oficiální statistiky tento údaj však ještě i minutu posunuly.

Americký dlouhán padl po pětisetové bitvě
Americký dlouhán padl po pětisetové bitvě

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud