9. září 2018 • 21:45

Zabiju tě, tenisák ti nacpu do krku! Serena řádila už dřív, může za video?

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
  • Serena Williamsová už má za sebou několik brutálních výbuchů na US OpenSerena Williamsová už má za sebou několik brutálních výbuchů na US OpenFOTO: Profimedia.cz

    Její hysterické scény pokazily soupeřce životní triumf a rozdělily fanoušky. Serena Williamsová předvedla ve finále US Open s Japonkou Naomi Ósakaovou výstup, při kterém několikrát spílala rozhodčímu a navrch přidala obecné obvinění ze sexismu. Na svém milovaném domácím turnaji nicméně neřádila poprvé. Připomeňte si tři neméně excesy Sereny Williamsové z US Open.

  • 2004: Kvůli čemu bylo zavedeno video?

    Serena Williamsová se rozčiluje v semifinále US Open 2004 proti Jennifer CapriatiovéFoto Profimedia.cz

    Říká se, že tenis zavedl jestřábí oko na popud událostí, jež se staly v semifinále S. Williamsová-Jennifer Capriatiová. Tak nepřesné byly výroky hlavní sudí Mariany Alvesové (shodou okolností Portugalky stejně jako Carlos Ramos), která několikrát opravila rozhodčí na čáře. Vždy v neprospěch Williamsové. „Cítím se podvedená, okradená. Ta paní mě prostě nechtěla mít dál v turnaji,“ běsnila Serena. Vedení US Open se jí později omluvilo za chyby rozhodčí na umpiru.

    Bizarní finále. Zloději! řvala Serena na sudího. Kouč přiznal přestupek »

    Serena Williamsová diskutuje s rozhodčí ve finále US Open 2011 proti Samantě Stosurové
    Serena Williamsová diskutuje s rozhodčí ve finále US Open 2011 proti Samantě Stosurové

  • 2009: Zabiju tě, křičela na rozhodčí

    Rozzuřená Serena Williamsová v semifinále US Open 2009 proti Kim ClijstersovéFoto Profimedia.cz

    Stav semifinále je 6:4, 6:5 a 30:15 pro Kim Clijstersovou. Serena vyšle druhé podání, při kterém čárová rozhodčí zahlásí chybu nohou, tedy přešlap základní čáry. Výrok znamená dvojchybu a dva mečboly pro Belgičanku. Rozzuřené Sereně nabíhají svaly na pažích, když vzteky třímá tenisák a gestikuluje k čárové sudí. „Přísahám bohu, že kur.. vezmu tenhle zkurv… tenisák a nacpu ti ho do tvýho zkurv… krku. Slyšíš to? Přísahám bohu! Zabiju tě!“ Za své chování dostává trestný fiftýn, čímž „proměňuje“ mečbol za soupeřku. Později za své chování dostává pokutu 175 000 dolarů.

  • 2011: Rozhodčí je mimo

    Rok 2011 a finále proti Samantě Stosurové a další z výbuchů Sereny WilliamsovéFoto Profimedia.cz

    Při finále proti Sam Stosurové dostala od hlavní rozhodčí Evy Asderakiové z Řecka napomenutí za to, že zakřičela „come on“ do výměny, tedy ještě před tím, než soupeřka odehrála míček. A byla z toho další tiráda. O to intenzivnější, že Williamsová si spletla Řekyni s Louis Engzellovou, jež před dvěma lety rozhodovala semifinále s Clijstersovou. „Jestli se někdy potkáme, nedívej se na mě, protože jsi úplně mimo! Jsi nesnášenlivá ženská, nehezká uvnitř… A to si nikdy nestěžuju! Proč mě napomínáš za to, že vyjadřuji, kdo jsem?“ Společným znakem všech čtyř incidentů včetně toho letošního je, že Serena zápasy prohrála.

  • 2018: Já nepodvádím, zloději!

    Další finále, tentokrát proti mladičcé Japonce Naomi Ósakaové. Fantasticky hrající soupeřka přejede domácí hvězdu v prvním setu, na začátku toho druhého si rozhodčí Carlos Ramos všiml, že kouč Williamsové Patrick Mouratoglou jí dává rukama signály. Přišlo varování a vyčítání americké tenistky, že ona by v životě nepodváděla. Po ztraceném brejku Serena zničí raketu, z čehož rezultuje trestný fiftýn, následuje další výbuch. A další po prohraném gamu na 3:4, na který sudí reaguje trestným gamem - Williamsová sice ještě sníží na 4:5, pak si ale skvělá Ósakaová s přehledem dopodává pro svůj první grandslamvý titul... A Serena zuří dál...

    Serena Williamsová diskutuje s rozhodčí ve finále US Open 2011 proti Samantě Stosurové
    Serena Williamsová diskutuje s rozhodčí ve finále US Open 2011 proti Samantě Stosurové

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud