Pavel Novotný
5. července 2016 • 15:35

Kuriózní Wimbledon: Svatba v ohrožení, škodolibá máma i Berdychovy trenky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejslavnější tenisový turnaj světa Wimbledon pomalu míří do finiše. A v uplynulých dnech nebyla nouze o řadu zajímavých událostí, které se ne vždy týkaly přímo hry. Příliš odhalující šaty rozpoutaly živou diskusi ještě před začátkem slavného londýnského klání, spodním prádlem s vlastním jménem se vytasil i Tomáš Berdych, neskrývanou radostí nad porážkou Novaka Djokoviče se zase pochlubila Murrayho máma a překvapivý problém řešila i Dominika Cibulková. Vážně jí totiž hrozilo, že nestihne vlastní svatbu...



Cibulková  řešila svatbu

Dominika Cibulková v dramatickém finiši zápasu se světovou trojkou Agnieszkou Radwaňskou musela, kromě výborně hrající soupeřky, čelit i nepřízni hlavní rozhodčí, která Slovenku v klíčové chvíli napomenula za příliš dlouhou prodlevu před servisem a odebrala jí první podání.

"Jen jsem si špatně nadhodila míček, to přece nemůže brát jako zdržování," bránila se necitlivému rozhodnutí slovenská bojovnice. Ani tento moment však finalistku Australian Open z roku 2014 nezastavil. Po fantastickém výkonu nakonec favorizovanou soupeřku po setech 6.3, 5:7 a 9:7 porazila.

VIDEO: Parádní výsledek Dominiky Cibulkové

Rodačce z Bratislavy se tak sama vystavila nebezpečí, že přijde o termín svatby s přítelem Michalem Navarou, kterou mají naplánovanou na devátého června, tedy přesně na den, kdy se v Londýně hraje ženské finále. Budoucí manžel slovenskou bojovnici ve Wimbledonu doprovází, nechyběl ani na osmifinálovém souboji s Radwaňskou. Případné posunutí termínu z důvodu finálové účasti by své nastávající jistě nevyčítal.

"Nic lepšího by se mi nemohlo stát. Klidně bych svatbu měla o týden později a o to více si ji užila," řekla bratislavská rodačka, které se o tom dokonce zdálo. "Že už je svatební sobota, ale pak jsem se probudila, uvědomila si, že jsem ve Wimbledonu a jdu hrát," dodala. Nakonec ovšem svatbu posouvat nemusela, protože ve čtvrtfinále padla s Ruskou Jelenou Vesninovou.

Neskrývaná radost Murrayho mámy

Zajímavý moment přinesla i sobota a nejen tím, že s Američanem Samem Querreym vypadl Novak Djokovič . V hledišti totiž nechyběla ani máma největšího soupeře světové jedničky Andy Murrayho šestapadesátiletá Judy a je celkem pochopitelné, že jí zaváhání tenisového suveréna posledních let udělalo radost. Dokonce takovou, že jí ani nezastírala.

Po proměněném Querreyho mečbolu se po tváři bývalé fedcupové kapitánky britského týmu rozlil úsměv, ze kterého nestranné fanouška až zamrazí. Konečně, měla k němu důvod. Její syn má zase o pořádný kus blíž k tomu získat svůj třetí grandslamový titul.

"Je fantastické porazit Novaka Djokoviče. Navíc tady ve Wimbledonu, největším turnaji světa. V klíčových momentech se mi povedlo odvrátit soupeřovy brejkboly servisem, nebo mi pomohly i Novakovy chyby. Jsem šťastný, nemohu tomu uvěřit," říkal americký tenista, který si už stihl dalším vítězstvím nad Mahutem zajistit čtvrtfinále. O nic méně spokojenější však nebyla ani Murrayho máma.

VIDEO: Judy Murrayová byla hodně spokojená

Berdychovo spodní prádlo

Kamery a připravené fotoaparáty jsou prostě všude. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil i Tomáš Berdych, kterého pozorný fotograf zachytil v momentě, kdy českému tenistovi vykouklo spodní prádlo, na kterém byl jasný nápis s jménem dvojnásobného daviscupového vítěze.

Rodák z Valašského Meziříčí se však k nezvyklému označení odmítl více vyjadřovat. "Není to opravdu nic, co by stálo za řeč," reagovala s úsměvem na dotaz novinářky světová devítka.

Tomáš Berdych má své jméno na spodním prádleFoto twitter.com

Nadávky v plném proudu

Již v předcházejících dnech "proslul" svým výstupem srbský tenista Viktor Troicki, který nazval hlavního sudího zápasu "idiotem" a přidal řadu dalších těžko publikovatelných výrazů. V podobném duchu pokračoval i Španěl Feliciano Lopez, který trenéra svého soupeře Fogniniho navzal "špinavcem" údajně proto, že na něj kouč italského tenisty pokřikoval vulgární urážky ve španělštině.

Nic si nezůstali dlužni v osmifinálovém souboji ani Juan Martin del Potro a Lucas Pouille. Argentinský tenista svého soupeře po jedné s diskusí vyzval ať "drží hubu". Na to reagoval jeho francouzský soupeř stížnostmi u hlavního rozhodčího. Když umpirový sudí oznámil, že nic podobného neslyšel, Del Potro verzi svého soupeře  potvrdil. "Ano, řekl jsem mu, až drží hubu," překvapil všechny vítěz US Open z roku 2011.

VIDEO: Troicki si s rozhodčím moc servítky nebral

"Diskvalifikace" Sereny

O obrovském štěstí může mluvit Serena Williamsová. Kdyby se totiž hlavní rozhodčí striktně držel pravidel, na turnaji by již nebyla. V utkání třetího kola s krajankou Christinou McHaleovou totiž prohrála první set v tiebreaku a nesla to velmi těžce. Nejdříve vztekle rozsekala raketu, poté další hodila za sebe. Ta přistála v klíně kameramana.

Podle pravidel však za chování, po kterém přijde raketa hráče do kontaktu s divákem, rozhodčím apod. následuje okamžitá diskvalifikace. Sudí však moment velkoryse přehlédl, světová jednička další dva sety vyhrála 6:2, 6:4 a zajistila si postup do dalšího kola.

A co na to Serena? "Byla jsem fakt naštvaná. Hodně příležitostí jsem zazdila. Za rozbití raket jsem byla již v minulosti několikrát potrestána. Ale na Roland Garros ani v Římě jsem žádnou raketu nerozbila, takže je vlastně všechno v pořádku," vysvětlila poněkud zvláštně svůj zkrat jednadvacetinásobná grandslamová šampionka.

VIDEO: Za tohle mohla Serena skončit



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud