9. července 2016 • 16:00

Serena vstupuje do dějin! Vyhrála Wimbledon a dorovnala rekord Grafové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká tenistka Serena Williamsová získala ve Wimbledonu 22. grandslamový titul v kariéře a vyrovnala rekord německé legendy Steffi Grafové. Obhájkyně titulu porazila v dnešním finále Němku Angelique Kerberovou 7:5, 6:3 za hodinu a 21 minut a slavný turnaji ovládla již posedmé.



Vydařené vystoupení v Londýně korunovala i ve čtyřhře, v níž triumfovala se starší sestrou Venus, které ve dvouhře překazila v semifinále vyhlídky na rodinný souboj o titul Kerberová. Společně porazily pátou nasazenou maďarsko-kazašskou dvojici Timea Babosová, Jaroslava Švedovová 6:3, 6:4 a získaly šestý wimbledonský titul.

Serena Williamsová s Kerberovou předváděly na trávě centrálního dvorce All England Clubu skvělý tenis a publikum jejich výměnám často tleskalo ve stoje. Světová jednička získala vyrovnaný první set po úspěšném brejku ve dvanácté hře, druhou rovněž sadu rozhodlo jediné ztracené podání. V následující hře proměnila Williamsové při svém servisu první mečbol.

"Číslo 22, to je fantastické," řekla Serena při slavnostním ceremoniálu na kurtu poté, co převzala slavnou trofej Venus Rosewater Dish. Už jen dva triumfy ji dělí od rekordu Martiny Navrátilové.

"Bylo strašně těžké nemyslet na to (na vyrovnání Grafové). Už jsem letos měla pár pokusů a pokaždé prohrála se skvělými soupeřkami. Jednou z nich byla Angelique. Vítězství je teď o to sladší, když vím, jak jsem se na něj nadřela," dodala.

Čtyřiatřicetiletá Američanka na rekordní úspěch čekala od loňského triumfu na londýnské trávě. Na US Open vloni vypadla překvapivě v semifinále a předchozí letošní finálové starty na grandslamech v titul neproměnila. Na Australian Open podlehla právě Kerberové a v Paříži nestačila na Španělku Garbiňe Muguruzaovou.

Ve čtyřhře se ve Wimbledonu s Venus radovala ze zisku trofeje poprvé od roku 2012. Předtím triumfovaly i v letech 2000, 2002, 2008 a 2009, při každém deblovém úspěchu přitom jedna z nich vyhrála i dvouhru. Společně vyhrály všech 14 grandslamových finále, do nichž postoupily.

Dvouhra - finále:

Herbert, Mahut (1-Fr.) - Benneteau, Roger-Vasselin (Fr.) 6:4, 7:6 (7:1), 6:3.

Ženy:

Dvouhra - finále:

S. Williamsová (1-USA) - Kerberová (4-Něm.) 7:5, 6:3.

Čtyřhra - finále:

S. Williamsová, V. Williamsová (USA) - Babosová, Švedovová (5-Maď./Kaz.) 6:3, 6:4.

Juniorky:

Dvouhra - finále:

Potapovová (4-Rus.) - Jastremská (7-Ukr.) 6:4, 6:3.

VŠE O WIMBLEDONU ČTĚTE ZDE >>>

O wimbledonský titul hrají Angelique Kerberová a Serena Williamsová
O wimbledonský titul hrají Angelique Kerberová a Serena Williamsová

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud