3. července 2019 • 14:07

Rebel Tomic: výprask za 58 minut! Wimbledon hrozí milionovou pokutou

Autor: adl, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Problémový Australan má další malér. Bernard Tomic prohrál v 1. kole Wimbledonu s Jo-Wilfriedem Tsongou 0:3 na sety za pouhých 58 minut. Šlo o nejkratší duel na slavném grandslamu za posledních 17 let. Kvůli slabému výkonu mu hrozí pokuta. Už zase. Sám tenista se hájí argumentem, že zrovna neměl den…



2:6, 1:6, 4:6. Výsledné skóre sice z Tomicova pohledu nevypadá úplně šíleně, třísetový zápas však trval pouhých 58 minut. Byl to nejkratší duel na Wimbledonu od roku 2002, kdy Roger Federer smetl Kolumbijce Alejandra Fallu za 54 minut. Na australského tenistu se znovu snesla kritika, fanoušci zaplavili sociální sítě zprávami o jeho výkonu. Někteří vtipnými, jiní pobuřujícími.

Po zápase se Tomic nechtěl příliš bavit. Odsekával. Novináři se ho opakovaně ptali na jeho úsilí. „Další otázku, prosím,“ odvětil vždy. Nakonec se z 26letého rodáka ze Stuttgartu podařilo přeci jen něco vymámit. „Hrál jsem nejlépe, jak jsem mohl. Jen jsem prostě hrál hrozně,“ uvedl.

VIDEO | Poslední míček zápasu Tomic - Tsonga

O tom, že hrál hrozně, není pochyb. Tsonga nasázel celkem 21 es, Tomic zvládl jediné. Na vítězné míče kraloval Francouz v poměru 39:8, v nevynucených chybách zase „zářil“ Australan (28:12). I když Tomic zvládl uhrát sedm gamů, nedostal se k žádnému brejkbolu. Během zápasu ho kamery dokonce zachytily, jak zívá. Bývalý nejlepší britský tenista John Lloyd během komentování pro BBC uvedl, že zápasy s větším nasazením se dají vidět i v parku.

Ponižující vypadnutí zřejmě bude mít i následky. Zápasem už se začali zajímat organizátoři turnaje a komise rozhodčích. Podle médií je téměř jisté, že mu pořadatelé nevyplatí prémii 45 tisíc liber (1,3 milionu korun), což jim pravidla v případě odfláknutého zápasu umožňují.

Tomic se už pod palbou kritiky ocitl v minulosti několikrát. Před dvěma lety na Wimbledonu dostal pokutu 15 tisíc liber, když přiznal, že při zápase prvního kola proti Mischu Zverevovi byl znuděný a zavolal si trenéra, i když nebyl zraněný. Krátce poté přiznal, že tenis nikdy neměl rád a že kariéře dává jen 50 procent.

Kromě odevzdaných zápasů v roce 2016 na turnaji v Madridu čelil soupeřově mečbolu tak, že raketu držel opačně.

VIDEO | Tomicův přešlap v Madridu 2016

V mládí byl přitom Tomic brán za obrovský talent. V 15 letech vyhrál debl na juniorském Wimbledonu jako nejmladší hráč od roku 1950. V singlu pak dokázal ovládnout juniorské Australian Open i US Open. V 18 letech se dostal do čtvrtfinále Wimbledonu. Sám slíbil, že bude velkou hvězdou. To už se však těžko stane…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud