13. června 2009 • 16:51

Šarapovová padla v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Generálka na Wimbledon skončila pro ruskou tenistku Marii Šarapovovou na turnaji v Birminghamu v semifinále. Bývalá šampionka z All England Clubu, jež se na kurty vrátila po desetiměsíční pauze zaviněné zraněním ramena, dnes prohrála s Číňankou Li Na dvakrát 4:6.



Turnajová čtyřka Li Na se v neděli o titul utká s Magdalenou Rybárikovou. Dvacetiletá Slovenka zdolala ve třech setech Saniu Mirzaovou z Indie a čeká ji premiéra ve finále podniku WTA.

Šarapovová měla v úvodu zápasu problémy s podáním, jehož styl musela po zranění pozměnit, a prohrávala už 1:5. "Po tak dlouhé pauze je každý zápas a každá situace pro tělo velkou zkouškou," řekla bývalá světová jednička s tím, že se nemohla dostat do správného rytmu.

Ruska se vrátila ke dvouhře po dlouhé zdravotní pauze v květnu ve Varšavě, kde vypadla ve čtvrtfinále, stejně jako následně na Roland Garros. V Birminghamu potvrdila, že se jí na zdejší trávě daří. Při svých šesti startech došla vždy minimálně do semifinále. Titul získala v roce 2004, kdy ovládla také Wimbledon, a 2005.

Dvouhra - semifinále:
Li Na (4-Čína) - Šarapovová (Rus.) 6:4, 6:4, Rybáriková (13-SR) - Mirzaová (Ind.) 3:6, 6:0, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud