14. července 2012 • 20:43

Záhlavová-Strýcová v Palermu otočila a zahraje si letos první finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji v Palermu otočila semifinálový zápas s Britkou Laurou Robsonovou. Po vítězství 2:6, 7:5, 6:2 si v neděli zahraje své první letošní finále ve dvouhře na okruhu WTA proti Italce Saře Erraniové.



První vzájemný duel obou hráček rozehrála dnes lépe osmnáctiletá rodačka z Melbourne, v první sadě získala hned třikrát podání české turnajové osmičky a zvítězila 6:2.

V hodinu a čtvrt dlouhém druhém setu sice šestadvacetiletá Češka nepotvrdila vedení 5:4 a přišla o podání, vzápětí ale soupeřce brejk oplatila a vyhrála 7:5. Závěrečný set byl již plně v režii Záhlavové-Strýcové, která se dostala až do vedení 5:1 a nakonec zvítězila 6:2.

Ve dvouhře si Záhlavová-Strýcová zahraje třetí finále v kariéře a změní svou dosavadní padesátiprocentní úspěšnost. Jediný titul získala loni v září v Québeku. Její soupeřkou bude první nasazená Erraniová, vítězka turnaje z roku 2008, která si v semifinále suverénně poradila 6:4, 6:1 s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou. Na vzájemná utkání vede Italka 2:1.

Rodačka z Plzně má v Palermu patent na dlouhá utkání. Od druhého kola vyhrála všechny duely ve třech setech a celkově na kurtech při svých střetnutích ve dvouhře strávila už 11 hodin a tři minuty. S Renatou Voráčovou ji navíc ještě čeká finále čtyřhry proti Chorvatce Dariji Jurakové a Maďarce Katalin Marosiové.

Tenisový turnaj žen v Palermu (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Záhlavová-Strýcová (8-ČR) - Robsonová (Brit.) 2:6, 7:5, 6:2,
20:45 Erraniová (1-It.) - Beguová (Rum.).
Čtyřhra - finále:
22:30 Voráčová, Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Juraková, Marosiová (2-Chorv./Maď.).

Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud