9. června 2013 • 21:34

Svět se klaní Nadalovi. Je z jiného světa, gratulují mu legendy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gratulace a úctu soupeřů i trenérů si vysloužil španělský tenista Rafael Nadal po rekordním osmém titulu na Roland Garros. "Znovu, znovu a znovu Nadal. Už osmkrát. Je z jiného světa," napsal trojnásobný vítěz pařížského turnaje Brazilec Gustavo Kuerten.



Prostřednictvím sociálních sítí letělo k Nadalovi jedno blahopřání za druhým. Hráč přezdívaný Rafa v dnešním finále nedal šanci krajanovi Davidu Ferrerovi, vyhrál 3:0 a jako první tenista v historii získal na jednom z grandslamů osm vavřínů.

"Kdy tohle skončí? Může French Open vyhrát jedenáctkrát," podivoval se Jihoafričan Kevin Anderson. Bývalý americký hráč a nyní trenér Brad Gilbert tvrdil, že už v roce 2005 říkal, že to Nadal může dokázat. "Tehdy si každý myslel, že jsem blázen, a dnes říkám, že může mít deset až dvanáct titulů z Paříže," prorokoval Gilbert.

Česká tenistka Klára Zakopalová na sociální síti zveřejnila fotku s antukovým šampionem Rafaelem Nadalem Česká tenistka Klára Zakopalová na sociální síti zveřejnila fotku s antukovým šampionem Rafaelem NadalemFoto Facebook

Úspěšný australský trenér Darren Cahill upozornil, že Nadalovi je pořád teprve 27 let. "A už má osm titulů z French Open. Je jednoduše výjimečný. Skvěle, Rafo!" napsal bývalý kouč Američana Andrého Agassiho.

Ke gratulantům se přidala rovněž běloruská hráčka Viktoria Azarenková a Kanaďan Milos Raonic prohlásil: "Král antuky žije dál."

Velkou Nadalovou fanynkou je i česká tenistka Klára Zakopalová, která si v pátek po Španělově výhře nad Novakem Djokovičem oblékla triko s nápisem "Vamos, Rafa" (Pojď, Rafo) a dala na facebook i společnou fotku s Nadalem. "Bůh v akci," okomentovala dvacátá hráčka dvouhry WTA Nadalovu fotku ze hry.

Finále sledoval celý tenisový svět a nejlepší český hráč Tomáš Berdych po Nadalově triumfu na facebook napsal výstižně číslo 8.

Vamos! Rafael Nadal si užívá vítězné chvilky po triumfu na Roland Garros
Vamos! Rafael Nadal si užívá vítězné chvilky po triumfu na Roland Garros

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud