24. března 2015 • 10:00

Tenisový zázrak z Kanady. Už ve 14 letech je ve světovém žebříčku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtrnáctiletý kanadský tenista Félix Auger-Aliassime se stal prvním tenistou narozeným v tomto tisíciletí, který se dostal na žebříček ATP. Rodák z Montrealu prošel jako první v tomto věku na challengeru kvalifikací do hlavní soutěže a nyní je na 1257. místě světa.



Auger-Aliassime minulý týden na challengeru Banque Nationale v kanadském Drummondville porazil v kvalifikaci mimo jiné i bývalého 67. hráče světa Chrise Guccioneho z Austrálie, i když mu v první setu "zazpíval kanár".

"Mým cílem je se pořád zlepšovat a vím, že prostoru k tomu mám pořád hodně," řekl Auger-Aliassime na webu ATP World Tour. "Hodně mi pomáhá můj tvrdý servis, ale pracujeme s trenéry na obraných úderech a potřebuju výrazně zlepšit return, protože k úspěchu musím umět všechno," řekl mladý tenista, který se rád dívá na filmy, hraje na piano nebo třeba diskutuje o škodlivém efektu okyselování oceánů.

Podle ATP Tour se stal ve 14 letech a sedmi měsících nejmladším hráčem, který kdy prošel kvalifikací na challengeru. Nejmladším tenistou ale v hlavní soutěži nebyl, jelikož třeba Brazilec Guilherme Clezar dostal divokou kartu do challengeru ve Florianopolis v roce 2007 a tehdy byl o čtyři měsíce mladší než Auger-Aliassime.

Příběh mladého Kanaďana, který se inspiruje třeba úspěšnými krajany Milosem Raonicem a Vaskem Pospisilem, ale v Drummondville neskončil šťastně. V hlavní soutěži si kvůli zranění nezahrál. Přesto může mít radost, že figuruje na žebříčku ATP. "Moc pozornosti tomu nevěnuju. Především si cením zkušeností, které mi pomůžou se dál zlepšit, a body do žebříčku jsou jen bonusem," řekl Auger-Aliassime.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud