23. října 2015 • 22:03

Berdych se ve Švédsku blíží k obhajobě, Rosol dohrál ve Vídni

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce titulu Tomáš Berdych porazil na tenisovém turnaji ve Stockholmu v repríze loňského finále Bulhara Grigora Dimitrova 7:5, 6:4 a postoupil do semifinále. Dvojnásobný vítěz turnaje z posledních tří let se o finále utká s Kypřanem Marcosem Baghdatisem.



Nejvýše nasazený Berdych vzal Dimitrovovi podání vždy v závěru setu a v obou případech brejk okamžitě potvrdil výhrou v sadě. Nepříliš oblíbenému soupeři, jemuž v předchozích pěti zápasech podlehl třikrát, odvrátil oba dva brejkboly a zápas zakončil přímým bodem z podání.

"Servis mi dnes fungoval a v těžkých momentech jsem si jím pomohl. Celkově to byl velmi dobrý zápas," řekl Berdych, jenž už má jistotu účasti na Turnaji mistrů v Londýně. "Kvalifikoval jsem se tam nejdříve ze všech předchozích let, což je odměna za skvělou sezonou. Ale sem jsem přijel hrát dobrý tenis a získat trofej," dodal třicetiletý český hráč.

Rosil si neporadil s Monfilsem

Lukáš Rosol neporazil ani na třetí pokus Francouze Gaëla Monfilse a s turnajem ve Vídni se rozloučil ve čtvrtfinále. Český daviscupový reprezentant měl utkání dobře rozehrané, ale šestému nasazenému hráči podlehl 7:6, 3:6 a 3:6.

Třicetiletý Rosol hrál první čtvrtfinále po půl roce, do něhož postoupil po vítězství nad světovou desítkou Jo-Wilfriedem Tsongou. Tohoto Francouze zdolal poprvé v kariéře, proti jeho krajanovi dnes na výhru nedosáhl a po dvou hodinách vypadl.

Strýcová skončila ve čtvrtfinále

Barbora Strýcová loňskou finálovou účast na turnaji v Lucemburku neobhájila. V dnešním čtvrtfinále podlehla sedmá nasazená Češka 4:6, 4:6 Belgičance Alison van Uytvanckové.

Devětadvacetiletá Strýcová v předchozích dvou duelech proti o osm let mladší soupeřce neztratila ani set a v Lucemburku ji porazila loni v druhém kole. Letos byla plzeňská rodačka v prvních dvou kolech suverénní, nepřišla ani jednou o svůj servis, ale dnes ztratila podání hned čtyřikrát a prohrála za půldruhé hodiny.

Tenisový turnaj mužů ve Stockholmu (tvrdý povrch, dotace 604.155 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále: 

Gasquet (2-Fr.) - Chardy (6-Fr.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:4), Sock (7-USA) - Simon (3-Fr.) 7:5, 7:6 (7:5), Berdych (1-ČR) - Dimitrov (5-Bulh.) 7:5, 6:4.

Tenisový turnaj žen v Lucemburku (tvrdý povrch, dotace 226.728 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Vögeleová (Švýc.) - Siegemundová (Něm.) 6:4, 2:6, 6:1, Barthelová (Něm.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6:3, 6:4, Van Uytvancková (Belg.) - Strýcová (7-ČR) 6:4, 6:4.

Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 2,324.045 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Johnson (USA) - Anderson (2-JAR) 5:7, 7:6 (7:5), 6:4, Gulbis (Lot.) - Karlovič (7-Chorv.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5),  Ferrer (1-Šp.) - Fognini (8-It.) 6:4, 6:2, Monfils (6-Fr.) - Rosol (ČR) 6:7 (3:7), 6:3, 6:3. Semifinálové dvojice: Monfils - Ferrer, Gulbis - Johnson.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud